Рецептите на Дънов за лечение на бяло течение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Рецептите на Дънов за лечение на бяло течение
35514


Нормално от женските полови органи се отделя секрет, но в много малко количество, обикновено незабелязано от жената. Когато това течение по една или друга причина се засили, имаме т. нар. бяло течение. То се среща не само у жените, но и у съвсем малки момичета.
Причини. Дължи се на микробно заразяване на половите органи. Често течението се дължи и на глисти (острици), които живеят в задното черво, но преминават и във влагалището и го дразнят. Освен това при остро възпаление на самата матка, на лигавицата й, при полипи, тумори, трипер и др. също може да се яви бяло течение. Заразните болести, като скарлатина, дребна шарка, дифтерия, туберкулоза и пр., когато са в по-остра форма, могат да предизвикат бяло течение. Същото се случва и при скрофулоза, простуда, грип, захарна болест, бързо затлъстяване, нагнояване на яйчниците и на яйцепроводите, упорит запек и др.

Признаци . Главният признак е усиленото бяло течение. Понякога то е толкова изобилно, че изтощава жената. Особено често се случва такова възпаление у момичетата, но може да се срещне и у омъжените. Често е съпроводено с болки, горещина и отичане на половите органи.
Секретът, който изтича, може да има различен вид според причината и мястото на засягането. При възпаление на лигавата ципа в тялото на матката бялото течение е водно, почти прозрачно или с лек възсив цвят. Ако преобладава възпалението на лигавата ципа в шийката, течението е прозрачно, проточено и напомня белтък на яйце. Гнойно със зеленикав цвят е течението, когато е възпалена вътрешната обвивка в матката от гноеродни микроби.
Понякога към бялото течение се примесва и по малко кръв. Ако тази примес е незначителна (първите седмици на бременността), бялото течение дава жълтеникава утайка и оставя по долните дрехи корави жълти петна. Това течение няма особено значение. Обаче ако примесът на кръв е по-голям, означава дълбоко повреждане на лигавата ципа.
Обилно, миризливо и пенесто е течението при заразяване с гъбички .
Предсказание. Бялото течение е съвършено безопасно, когато се появи например преди менструацията или във време на бременността. Но ако то продължава в течение на месеци и години, и при това е по-обилно, миризливо или гнойно, изтощава организма, а може да предизвика и злокачествени новообразувания.
Предпазване . Най-доброто средство за избягване на бялото течение е личната хигиена . Всекидневните седящи бани (37оС за 15–20 минути) с изключение на дните с менструация предпазват жената от него. Добре е всяка здрава жена, която по-напред не е имала бяло течение, щом се появи такова, веднага да се посъветва с лекар.
Лечение . Според причината, която го предизвиква (например бяло течение, което е последица от трипер, полип, тумор и др., изисква лечение на съответната болест).
Ако причината е неизвестна, лечението е общо за засилване на организма. При остро възпаление на лигавицата болната жена трябва да прекара няколко дни на легло при съвършено спокойствие, като се отстранят всички вредни влияния, особено половите сношения. Заедно с това и във всички други случаи да се приложи и следното:

I. Сутрин, обед и вечер 15 минути преди ядене болната да изпива по 1 винена чашка от 50–75 г запарка от гръцка коприва (листа и цвят), имел (листа, клонки и плод), зайча стъпка, полски хвощ (листа и цвят) и цариче (листа) – по 100 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици от вечерта се запарват с 500 г вряща вода; кисне захлупена цяла нощ и на сутринта се прецежда.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft