Освежете дъха си с храна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Освежете дъха си с храна
7628

Най-честите причини за зловонния дъх са лошата устна хигиена , възпалените венци и здравословните проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт. Освен щателното почистване на зъбите и околозъбното пространство след хранене, от значение е и каква храна консумираме . Ето ги и продуктите, които най-ефикасно се борят с неприятната устна миризма.

Магданозът неутрализира отблъскващия дъх в устат а, в това число и този, който е предизвикан от пушенето на цигари. Така че добавяйте по-често този зеленчук към ястията или го дъвчете суров. Ако не можете да го откриете в хранителната мрежа, се снабдете с мента, кориандър или розмарин , които също действат освежаващо.

 Всекидневната консумация на кисело мляко понижава нивото на водородния сулфид в устната кухина, който е основният причинител на лош дъх. Освен това този типично български млечен продукт възпрепятства и образуването на бактерии, възпаляващи венците.

 Целулозата, съдържаща се в ябълките, целината и морковите също се препоръчва, защото тя повишава слюноотделянето, което пък премахва останалите частици храна между зъбите.

Добрата стара дъвка не премахва лошия дъх, но поне може да го прикрие.

 Богатите на витамин С храни като цитрусите изграждат среда в устата, която спира размножаването на микроорганизмите, които са виновни за зловонния ни дъх.

Британски учени смятат, че могат да откриват стрес чрез анализ на човешкия дъх .

Изследователите, цитирани от БГНЕС, установили шест показателя на дъха, които могат да бъдат анализирани за признаци на стрес. По този начин се открива път за просто и неинвазивно диагностициране на състоянието.

За целите на изследването на университета в Лафбъро и Императорския колеж в Лондон били взети проби от дъха на 22 млади участници, някои от които били в спокойно, а други в стресово състояние.

Две съставки в дъха се увеличавали след стресово преживяване.
Други четири съставки намалявали с появата на стрес, което може да се дължи на промени в дишането.
Изследователите съобщиха, че са необходими по-големи изследвания, за да се потвърдят резултатите.
Проучването на дъха се превърна в привлекателен за лекарите метод за диагностициране.
Неотдавна учените откриха биомаркери в дъха, свързани с туберкулозата, различни видове рак, белодробно заболяване и астма.
Все още обаче не е ясно как по най-добрия начин да се изключат външни фактори като диета, околна среда и упражнения, които могат да се отразят на дъха на човека. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft