Витамини за жизнена кожа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Витамини за жизнена кожа
25415

Красотата се нужда е от поддръжка не само отвън, но и отвътре. Ако организма изпитва недостатък на витамини, то никакви кремове и скрабове няма да помогнат, колкото и скъпи да са те. И тогава идва въпроса: какво да правим?

Естествено, да пием витамини. А какви точно и за какво са необходими, сега ще сеопитаме да изясним.
"Отчетите показват, че даже най-идеалния рацион, напълно достатъчен по енергийност, белтъчини, мазнини и въглехидрати, e дефицитен на витамини и минерални соли, не по-малко от 20%. В реалния живот този дефицит достиgа 40-50%", смята специалиста по микронутриенти, завеждащ лабораторията по витаминистика в Института за хранене в академията на медицинските науки, доктор на биологичните науки, професор Владимир Борисов. От това страда и кожата - нашия най-голям орган, на който възлиза 15 % от теглото на тялото и площта на който е от 1.5 до 2 квадратни метра. Освен това, състоянието на кожeнaта покривка, като правило, отразява общата картина на състоянието на организма. Иначе казано, при наличието на заболявания на вътрешните органи, едва ли може да имате здрава и сияеща кожа.

Обърнете внимание, ние даваме общи рекомендации. За това, какво е нужно конкретно във вашия случай и в каква доза, задължително попитайте дерматолога.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за кожата"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft