Суеверия с пеперуди и други насекоми

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Суеверия с пеперуди и други насекоми
35586


Суеверията, както знаем, са залегнали в бита на всеки народ от хилядолетия. Тези, свързани с пеперуди , се различават коренно в различните държави.

У нас е прието, че ако видиш три пеперуди, то това е на нещастие. Коренно различно обаче смятат англичаните, които твърдят, че подобно събитие ви вещае щастие и добър късмет.

Друго разпространено вярване е, че ако през новата година първата пеперуда, която видим, е бяла, ни очаква късмет и сполука през цялата година.

- Ако една сам самичка пеперуда лети около вас, то означава, че някои близък или познат е починал. Това поверие произлиза от вярата на някои народи, че пеперудите са обитавани от душите на онези, които не могат да влязат в задгробния живот (небето). Други пък смятат, че са душите на неродените деца.

- За най-суеверните, черните пеперуди са свързани със смъртта.

Общо взето, с пеперудите трябва да се внимава, когато става въпрос за суеверия. Например, лятото, когато са най-привлечени от светлината, нощните пеперуди влизат в стаите. Те пърхат с крила и се блъскат безцелно в стените. В никакъв случай не ги убивайте и не ги гонете. Сторите ли го, ви чака огромно нещастие. Трябва тихо и спокойно да оставите нощните пеперуди сами да намерят пътя навън.

Влязлата пеперуда в дома носи знамение. Тя подсказва, че ще получите вест. Ако пеперудата е обагрена в светло, то очаквайте добри вести. Ако ли е тъмна, те няма да са толкова благоприятни за вас.

Пеперудите са представлявали интерес още за най-ранните обитатели на Земята, поради странния си начин на еволюция. Може би именно поради това, те са едни от малкото на брой насекоми, за които има разпространени суеверия. Други такива са единствено паяците, пчелите, калинките и богомолките.

Всъщност, един от най-големите източници на суеверия и предразсъдъци е паякът. Много хора вярват, че ако стъпчат насекомото, това ще им донесе лош късмет. Други пък очакват добра новина, ако видят, че паяк се катери по паяжината си, а трети се подготвят за парични постъпления, ако бъдат полазени от него.

Пчела, кацнала на ръката ви, ще ви донесе пари . Спряла за почивка върху главата ви пчела вещае професионално израстване и успехи. Влетяло в къщи, това насекомо носи гости след себе си, и то до края на деня.

Калинката, известна ни още от деца, ще ви помогне да откриете голямата любов, като ви подскаже посоката. Ако кацне на вас, само кажете: „ Калинке, малинке, покажи ми пътя, къде ще се оженя? ”, следете накъде ще отлети, защото от там ще дойде и човекът, с когото ще прекарате живота си.

Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft