Народни поверия за иглите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Народни поверия за иглите
10357

Има на белия свят неща‚ които не са подвластни нито на модата‚ нито на времето. Едно от тези неизменни нещица е иглата‚ без която не може да мине нито една съвременна домакиня‚ даже заобиколената от достиженията на техниката - електроножове‚ ултразвукови перални машини, йогуртници, яйцеварки. А щом иглата е съществувала‚ съществува и ще пребъде‚ няма да изчезнат и суеверията и поличбите‚ свързани с нея.

На този малък предмет му е провървяло от самото начало. Иглата е изработена от желязо‚ тоест от магически материал‚ а това априори означава‚ че е вълшебен предмет‚ който‚ ако се окаже в честни ръце‚ може да върши добро‚ а в лоши - да пакости. Оттам е и изводът‚ че ако във вашия дом се появи човек‚ на когото нямате доверие‚ в никакъв случай не бива да му давате игленика си‚ защото не се знае какви намерения има. Ще вземе да нашепне на игличката някакво заклинание‚ а след това незабелязано ще я забоде в дрехата ви и животът ви ще се преизпълни с неприятности‚ сякаш сте отворили кутията на Пандора! Добре ще бъде‚ ако бързичко откриете вражеския “подарък”‚ но може и да не успеете! Представете си какви беди ще натвори през това време малката желязна вещица!

Мислите си‚ че в днешно време едва ли има хора‚ които се увличат по извършването на подобни тъмни дела‚ но не сте прави. Търсачите на злото‚ които се стремят да провалят живота ви‚ не са се загубили напълно в наши дни. Така че‚ ако не дай си Боже откриете по дрехите си неясно откъде взела се игла‚ просто я строшете на две и магията‚ направена ви от недоброжелателя‚ ще се развали. Можете да се застраховате‚ като самите вие забодете в дрехата си игла‚ която да служи като броня срещу магии и заклинания. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft