Народни поверия, за да ни върви

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Народни поверия, за да ни върви
65356

От древни времена народът казва, че човек не бива да се хвали, защото работата няма да стане. И наистина скромността не само краси човека, но и му служи за надеждна защита от нещастия.
Повече от всичко на света нашите предци са се страхували от гнева на боговете. Всеки е знаел, че те не търпят, когато човек се опитва да се равнява с тях. Всекиму - своето! Това, което е позволено на Юпитер, не е позволена на бика! Всеки, който се възгордявал, който без мяра превъзнасял заслугите си, бил наказван от боговете - те го лишавали от постиженията му, от успех и късмет.
В онези древни времена страхът пред хвалбите проникнал в човешкото съзнание толкова дълбоко, че го поробил. Хората се страхували да признават дори заслужените си победи. Оттогава човечеството многократно е сменяло боговете си, а суеверието е доживяло до наши дни и си остава в пълна сила.

Някога хората не се решавали да говорят открито за своите планове - защо да дават повод за сплетни и да стават обект на внимание от страна на недоброжелателите си? Мълчанието е злато! Съветваме ви и вие да спазвате това правило.

За да не привличате лошите погледи на завистниците, не бива да изтъквате достойнствата на собствените си деца. И още нещо - хората, които ви пеят дитирамби, са истинска скрита заплаха за вас. Със своите сладки слова те може да ви навлекат всички нещастия на света.
Изобщо колкото и да е била благосклонна съдбата към вас и вашите близки, старайте се да си държите езика зад зъбите и избягвайте мазниците, които ви обсипват с комплименти.

Не шийте преди път – опасно е !

Иглата уврежда енергийната ни обвивка

Когато куфарите ви са готови и до излизането ви от къщи остават броени минути, в никакъв случай не пришивайте внезапно откъснало се копче и не закърпвайте чорапите си. Изобщо не вземайте игла в ръце! Иначе на път ще ви застигне неуспех, гласи старинното поверие. Наистина ли е така?
Без всякакво съмнение!

Първо, в суетата вие задължително ще пришиете копчето не където му е мястото, ще тръгнете на път в лошо настроение и е твърде възможно това да доведе до недоразумения и проблеми.

Второ, докато се занимавате с дрехите си, може просто да закъснеете и да изпуснете влака или самолета.

Трето, оръдието на труда - иглата, изисква изключително внимание. Вие се съсредоточавате върху шиенето, следователно мислите ви вече не са заети със суетенето около пътуването, а така може да забравите нещо много важно.

Освен това докато шиете, може да нараните ръката си, а преди дългия път това е последното нещо, което ви трябва.

Въпреки всичко обаче това не са най-страшните неща, които ще последват, ако шиете непосредствено преди път. Пробивайки с игла дрехата си, ние нанасяме вреда на енергетичната си обвивка. А на нея й трябва време, за да се възстанови. Ако въпреки всички народни поверия ви се е наложило да вземете игла в ръка преди дълъг път, преди да излезете, кажете следното: “Тръгвам аз (казвате името си), а с мен и Светият дух, Божият печат, та враг да не ме застигне. Амин!”

Срещнете ли бедняк, чакайте успех

- Според народните вярвания на път трябва да се тръгва във вторник или събота, тъй като останалите дни от седмицата, особено понеделник, се смятат за нещастни за пътуване дни.
- Ако по пътя срещнете поп или котка, само лоши неща ще ви се случват, а ако се натъкнете на куче или просяк, особено ако той носи кошница - чакат ви големи успехи.
- Когато срещнете някого и той ви попита "Къде отивате?", по-добре се върнете у дома, иначе думата “къде” може да ви донесе неуспех.
 

Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft