Алкохол срещу ревматоиден артрит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Алкохол срещу ревматоиден артрит
7289

Французите отдавна са приели, че виното е полезно за здравето . Шотландците пък не се отказват от уискито. У нас ракията е на почит. Няма нищо лошо да изпиете по чашка или две, защото английски учени доказаха, че алкохолът намалява риска от появата на ревматоиден артрит.
Ревматоидният артрит е заболяване на съединителната тъкан на опорно-двигателния апарат на човек. При него имунната система се активира и имунни клетки преминават в ставите, лимфната тъкан и кожата. Натрупаните в ставите клетки и образуваните антитела предизвикват разрушаване на ставния хрущял и съседната костна тъкан. Заболяването протича с постоянни болки, скованост, умора и с течение на времето човек започва да се придвижва все по-трудно. За съжаление жените боледуват 3-4 пъти по-често от мъжете. Причините за появата на заболяването не са напълно изяснени. Предполага се, че вируси и бактерии могат да предизвикват развитие на имунен или автоимунен възпалителен процес при хора, които са наследствено предразположени. Ревматоидният артрит може да се появи след инфекция, преумора или простуда.
“Проучванията ни показаха, че хората, които ежедневно приемат алкохол могат да намалят симптомите на ревматоидния артрит ”, казва д-р Джеймс Михаел, ръководител на проекта. “Освен това рискът от появата на заболяването при здрави лица, които пият умерено количество концентрат намалява значително. Факт е, че заболяването се проявява по-често при пълните въздържатели, отколкото при тези, които консумират спиртни напитки.” Оказва се, че хората, които никога не посягат към чашката, са 4 пъти по-застрашени от болестта от останалите. Все пак пиячите трябва да внимават. Учените препоръчват да се пие през ден по чаша от 50 ml концентрат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft