Рецепти срещу ентероколит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Рецепти срещу ентероколит
3644

Хроничният ентероколит се характеризира с периодично появяване на диария. Изпражненията имат различна консистенция от кашави до течни, жълтеникаво оцветени, силно миришещи, като понякога са примесени с лепкав секрет и кръв.
ного често телесната температура се повишава до 38 градуса. Болните са отпаднали, обезводняват се за няколко часа. Езикът е зачервен и сух. Артериалното налягане се повишава. Болните започват бързо да отслабват. В по-тежко протичащите случаи на хроничен ентероколит вследствие на смутена резорбция в червата на хранителните вещества и витамини настъпват вторична анемия, остеопороза на костите, промени по кожата, отоци, хипопротеинемия и т.н. Продължителното боледуване се отразява и на психиката на болните, те стават раздразнителни и потиснати. Протичането на хроничния ентероколит се характеризира с периоди на ремисии и влошавания най-често във връзка с нарушаване на диетата.

Хроничният ентероколит е упорито заболяване, което трае с години и при грешки в храненето може да се повтаря. Лечението се провежда с диета и от лекар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft