Правете секс, за да сте здрави

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Правете секс, за да сте здрави
16292

Редовният секс е като да пиете профилактично витамини и медикаменти за укрепване на здравето си. Сексът не е само удоволствие, той е най-добрата алтернативна терапия, поддържаща здравето ви винаги в добро състояние.

Ако докторите дават рецепта с дузина лекарства, които трябва да ви излекуват, то ние ще ви дадем най-добрата рецепта, която не само ще ви излекува, но и ще ви поддържа винаги здрави. Или иначе казано ще си говорим за това каква е тясната връзка между секса и здравето.

Да започнем с очевидното и всеизвестното – сексът предизвиква отделянето на хормона на щастието едндорфин, от което следва, че сексът подобрява настроението, лекува стрес, предпазва от депресия и като цяло е полезен за нервната система. Хормонът ендорфин, както и отделянето на колаген по време на секс, имат благоприятен ефект и върху кожата, косата и ноктите. Така че, ако получавате комплименти, че изглеждате сякаш подмладени и много по-свежи, да знаете, че сексът е „виновен“ за здравия ви външен вид.

Активен секс е идеална диета и фитнес тренировка за изваяна фигура. Само 30 минути креватна гимнастика са достатъчни за изгарянето на около 200 калории. Какъв по-хубав начин да отслабнете? А положителният страничен ефект е, че големите количества изразходвана енергия по време на секс гарантират спокоен от отморяващ сън.

Но здравословните страни на секса не се изчерпват само с това.

Той енай-добрата кардио тренировка, полезен е за сърдечно-съдовата система, подобрява кръвообръщението, което от своя страна помага на мисловната дейсност, предпазва от разширени вени, допринася за здравия вид на кожата и прочие.

По време на секс се отделя и хормонът окситоцин, под чието действие болката се притъпява. Ето защо сексът е идеално болкоуспокояващо и се превръща в ефикасно лекарство срещу главоболие. Така че извинението, че „не ви се прави секс, защото ви боли глава“ въобще не е уместно. Защото точно сексът ще ви избави от досадното главоболие.

Здравословните качества на секса се изразяват и във функцията му на имуностимулатор.

Редовният секс повишава нивата на имуноглобулин в организма, което подобрява имунната система.

Ето защо казваме, че р едовният секс е идеална профилактика и превантивно средство срещу редица заболявания.

Знаете ли, че сексът има положителен ефект и върху здравето на зъбите. Причината е в това, че сексът води до увеличаване на антибактериалните вещества  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft