Етапите на бременността накратко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Етапите на бременността накратко
35584

Повечето бебета се раждат между 38-та и 42-та седмица считано от първия ден на последния ви менструален цикъл, т.е. бременността средно продължава 40 седмици. Всъщност, само малък процент от жените раждат на предварително определената им точна дата на раждане. Така че, най-общо може да се приеме, че бебето ще се роди през 40-та седмица, броена от първия ден на последния ви менструален цикъл.

Да кажем няколко думи за етапите на развитието на зародиша . Зародишът се развива от деня на зачеването до деня на раждането. Етапите на развитие се измерват в седмици и дни. Навременният преглед при гинеколог и теста за бременност също помагат да се определят ранните етапи на развитие на зародиша. Най-точният метод за определяне етапите на развитие е прегледа с ултразвук. Бебето може да бъде гледано чрез ултразвук 5 или 6 седмици след последния менструален период на майката.

С оглед етапите на бременността , тя най-често се разделя на три периода, наричани триместъри. Първият триместър включва месеци 0-3, вторият триместър включва месеци 4-6, и третият триместър включва месеци 7-9. Триместърите разглеждаме детайлно в следващите статии от подтемата 'Календар на бременността'. Информацията по долу, ще ви даде кратка представа за развитието на вашето бебе месец по месец.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft