Ползите от тичането

вход през zajenata.bg
3756

Има неоизброимо много причини, поради които тичането е добра идея. Освен за тялото, то е полезно и за психиката. Защото:

1. Тичането означава добро здраве

То намалява риска от сърдечни заболявание, регулира кръвното налягане, предпазва от диабет и рак. Освен това подобрява имунната система.

2. Топите килограми

Тичането е един от най-добрите тренировки, защото гори наистина много калории - 600-800 на час в зависимост от терена и теглото ви.

3. Не струва пари

Тичането е един от най-евтините спортове, защото не ви трябва нищо друго, освен маратонки. Нужна ви е само енергия и бели дробове, за да си направите страхотна тренировка.

4. Не изисква планиране

Ако сте заети и не можете да планирате времето си, тичането е вашият спорт. Няма значение дали ще потичате сутрин, вечер или следобед - парковете са отворени денонощно.

5. Не е необходимо да си купувате карта за фитнес

И кога и дали въобще ще тичате, зависи само от вас и личната ви мотивация. Друго предимство е, че просто няма как да ви омръзне обстановката - защото пейзажът наоколо също зависи от вас.

6. Индивидуален спорт е

Необходима е лична мотивация, защото е индивидуален спорт. Вероятно има много дни, в които сте изморени и искате да си починете, но ако сте достатъчно дисциплинирани, няма да пропуснете да сложите маратонките и да излезете навън.

7. Забавно е

Най-добрият начин да разгледате ново място, когато пътувате, е разходката. Второто най-добро - да сложите слушалките на ушите и да потичате. А ако сте имали тежък ден, тичането е чудесен начин да се отпуснете и да забравите за стреса. Докато тичате можете да подредите мислите си, а и е толкова забавно. Кой е предполагал, че нещо, което си правил като дете за забавление, ще се превърне в здравословен навик, който отново ще ви доставя удоволствие?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Упражнения и фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft