Орехите са най-мощните антиоксиданти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Орехите са най-мощните антиоксиданти
93746

Освен че притежават всички хранителни вещества, необходими за здравословния начин на хранене, орехите съдържат високи нива на защитни антиоксиданти, които се противопоставят на влиянието на вредните свободни радикали и полезни много, за да имаме здраво тяло и организъм.

Проучванията показват, че редовното консумиране на ядки понижава риска от сърдечни заболявания, някои видове рак и диабет тип 2. Досега  не беше ясно коя ядка е номер едно по здравословни качества. Учени анализират 9 различни вида ядки: орехи, бадеми, фъстъци, шамфъстъци, лешници, бразилски орехи, кашу, пекан и макадамия.

Шепа орехи съдържа два пъти повече антиоксиданти от другите ядки, казва ръководителят на изследването д-р Джо Винсън от университета в Скрантън в Пенсилвания, САЩ. Учените установили, че веществата, съдържащи се в тях, са между 2-15 пъти по-мощни от витамин Е, известен със своите антиоксидантни свойства.

За да усвоим всички полезни свойства и да извлечем максимална полза за организма и здравето ни, препоръчително е да консумираме по 7 сурови ореха на ден . Топлинната обработка отнема от качествата на антиоксидантите в ядките, съветва д-р Джо Винсън.За това е препоръчително да ги взимаме в суров вид.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft