Тайната на Фън Шуй огледалото

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Тайната на Фън Шуй огледалото
47015

Магията на огледалото е интересувала хората през всички времена. В практиката на Фън Шуй огледалото е мощен помощник, използването на който може да изпълни дома ни с положителна енергия и да подобри общата атмосфера. Майсторите на фън шуй са сигурни, че обикновеното огледало може да промени живота на домашните обитатели към по-добро или по-лошо. Огледалата подаряват на хората недостигащото пространство, отразяват отрицателното въздействие на острите ъгли. Подобрявайки циркулацията на енергия, създават визуално правилно разположение на вратите и прозорците. Ако огледалото е разположено неправилно, то върху семейството ще се посипят несполуки и болести.

В практиките на Фън Шуй има редица строги предписания по отношение разположението на огледалата. Най-добре е да имате овално или кръгло огледало, желателно е да е по-голямо за да отразява човека в цял ръст. Ако огледалото е малко, трябва да отразява поне цялата глава на оглеждащия се. Не трябва да се допуска отражението да се разрязва защото може да причини главоболие, болести или да навлече неприятности. Китайските майстори на Фън Шуй твърдят, че раздробяването на отражението е раздробяване на личната енергия на човека, което от своя страна се отразява зле на самочувствието. Не е нужно в декорирането на апартамента да се използва огледални пана и шкафчета с огледални вратички.

Огледалото ба гуа представлява малко огледалце, разположено в средата на осмоъгълник. Отстрани в триграмите са разположени четирите стихии на Земята.

В Китай това огледало е символ на мощна защита от зли духове и лоша енергетика. Но багуа не бива да се закача вътре в къщата, а само отвън на входната врата.

Напуканите огледала веднага трябва да се изхвърлят. Към старите и антикварни огледала трябва да се отнасяте много внимателно, а Фън Шуй препоръчва да се избавяте от такива.

И накрая, не забравяйте да следите за чистотата на огледалата и да изтривате редовно праха им. Само чистото огледало е способно да привлече късмета и изобилието.

Фън Шуй съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft