Причини за рак на щитовидната жлеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Причини за рак на щитовидната жлеза
38586

Свръхактивността на щитовидната жлеза кара сърцето да бие по-бързо, с над 100 удара в минута, а понижената активност повишава риска от високо кръвно, което провокира сърдечни пристъпи и инсулт.

В днешно време трудно ще се намери човек, който да не знае, че щитовидната жлеза отговаря за обменните процеси в организма, затова нарушенията в нейното функциониране неизбежно водят до редица заболявания. Всичко започва с обикновено неразположение, апатия, чести главоболия, а по-нататък болестта приема характера на продължителна депресия . Това обаче е само върхът на айсберга. По-нататък започва разрушаване на костните клетки, защото именно щитовидната жлеза изработва т.нар. пептиден хормон калцитонин, който компенсира износването на костите.

Т.е. изработва вещества, които предотвратяват тяхното разрушаване. А заболяванията на самата щитовидна жлеза са два вида: при понижена ендокринна функция - хипотиреоидоза, а при повишена - тиреотоксикоза или хипертиреоидоза. Но ако човек не вземе мерки и не се лекува, може да се развие ендемична гуша и макар и много рядко, понякога се развива кретенизъм. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft