Полезни ли са пробиотиците за децата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Полезни ли са пробиотиците за децата
8605

Едва ли има родител , който да не е готов на всичко, когато детето му е болно. Консултации със специалисти, лекарства, витамини… Диарията е често срещана при малките и може да предизвика сериозни проблеми – обезводняване, изтощаване на организма… Проучване на индийски учени показва, че приемането на пробиотици може да намали риска от диария с 14% при децата

Изследователите са правили тестове на над 3800 малчугана на възраст между 1 и 5 години в продължение на 18 месеца. Децата били разделени в две групи. Първата получавала ежедневно пробиотици, а втората – таблетки плацебо. Учените са категорични, че това е едно от първите толкова мащабни изследвания за ефекта на пробиотиците върху най-малките. Те тепърва ще обработват резултатите, но първите данни са изключително обнадеждаващи. Повечето от малчуганите не са имали диария нито веднъж по време на изследването.

Пробиотиците  все още не са така добре познати на всички родители и много от тях ги приемат скептично. Те представляват  живи микробни   хранителни добавки,  които влияят благотворно на човека като подобряват и оздравяват вътрешния му микробен баланс. Пробиотиците подпомагат храносмилателния процес. Вече има редица доказателства за нуждата на съвременния човек да приема пробиотици. Начинът на живот и заобикалящата среда намалят значително наличието им в човешкия организъм и това да създадат предпоставки за различни заболявания. Допълнителният прием възвръща нормалното равнище на добри бактерии и да се подобрят защитните сили на човек.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft