Полезна ли е консумацията на плодове вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Полезна ли е консумацията на плодове вечер
26440

Скорошно проучване на лекари-специалисти показва колко вредна може да е консумацията на плодове вечер . Колкото и полезни да са те по принцип, съществува реална опасност, ако не се консумират с мярка.

Плодовете са богати на захар . Смята се, че именно те са една от основните причини за мазнините в черния дроб. Фруктозата, или плодовата захар, е опасна в големи дози. Смята се за сладката отрова на нашия организъм. Поради това не е препоръчително плодовете да се консумират в големи количества, най-вече вечер.

В ежедневното си меню трябва да обърнем внимание и на още няколко фактора. Обяда например не трябва да е обилен. Добре е да се похапват ядки, като орехи, бадеми и лешници, както и по един плод – портокал или мандарина.

Хранене
Пиенето на изцеден сок от няколко плода също не е препоръчително. Гликемичният товар много бързо навлиза в кръвта и повишава нивото на захарта в нея.

Ябълка
До скоро се смяташе, че консумацията на повече сурови плодове или сок води до понижаване на кръвното налягане. Днес обаче не само, че не се е установила пряка закономерност, подкрепяща тази теза, дори напротив - повишената консумация на плодове всъщност повишава кръвното налягане, въпреки че промяната е едва забележима.

Като цяло, плодовете трябва да се консумират преди ядене, за да не се позволява на високото им съдържание на захари да се разпределя в по-прости форми за усвояване. Най-добре е това да става 15 до 20 минути преди ядене, когато вече плодовете ще бъдат смлени и няма да имате проблем с храносмилането.

Друг проблем, който може да се появи при консумацията на плодове преди лягане или след някое от основните хранения, е възможността захарите да ферментират и да предизвикат газове. Това от своя страна може да доведе до подуване на стомаха.

Плодовете са полезни за здравето, като са чудесен източник на антиоксиданти, флавоноиди, витамини, минерали, каротеноиди, фибри и т.н. Помагат на храносмилането, като те самите се усвояват лесно, но макар че е добре да се ядат плодове, внимавайте кога и как го правите – най-добре е това да става преди хранене.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft