Правила и хранене според Фън Шуй

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Правила и хранене според Фън Шуй
36682

Хармоничното хранене по правилата на фън шуй може да ви защити от болести и стрес , да ви даде жизнена сила и да удължи младостта ви. Поне така смятат китайските диетолози.
Според фън шуй, всеки продукт принадлежи към един от петте елемент а: земя , вода , метал , огън , дърво . Всеки елемент има свой вид енергия и оказва влияние върху човешкото тяло. Така например, земята създава въртяща се, кръгова енергия и подхранва слоя мазнина. Това обаче не означава, че трябва напълно да изключите тези продукти от менюто си, за да отслабнете. Организмът в и се нуждае от енергията на всичките пет елемента – между тях просто трябва да има баланс.

Водата се движи надолу и храни долната част на тялото. Металът се стреми към вътрешнастта и изпълва с енергията вътрешните органи. Огънят се движи нагоре и е отговорен за кръвта и кожата. Дървото се издига спираловиднсо и храни горната част на тялото.
Можете да се опитате и самостоятелно да балансирате храненето си , като добавите към менюто си липсващите продукти от един или друг елемент. Към кой елемент принадлежи даден продукт може да определите по неговия вкус, цвят и мирис.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft