Кървене в ранна бременност

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Кървене в ранна бременност
9865

Кървенето в ранна бременност е сравнително чест симптом. То може да съпътсва една нормална бременност или да е знак за спонтанен аборт.
Причини:
Физиологично кървене - В първите седмици на бременността плодният сак не изпълва цялата кухина на матката. Лигавицата, която покрива матката незаета от бременността може да предизвика кървене. Това се случва най-често в дните около ненастъпилата менструация или овулация. Такова кървене обикновенно не налага лечение
Отлепване на хориона - Когато част от плодния сак се отлепи от стената на матката се предизвиква кървене. Когато това отлепване е малко, то обикновенно се възстановява и бременността продължава без проблем. Ако отлепването е по-голямо то може да доведе до загиване на ембриона.
Спонтанен, задържан аборт - когато има нарушена бременност, един от симптомите е кървене. Налага се прекъсване на бременността.
Кървене не свързано с бременността - възможно е кървенето да няма нищо общо с бременността, а да е причинено от съпътстваща патлогия на маточната шийка или влагалище. Най-често това са ерозио ,"раничка" на маточната шийка и полип на цервикалния канал.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременост и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft