Лекува ли оптимизмът наистина

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Лекува ли оптимизмът наистина
2199

На пазара има не една книга за силата на подсъзнанието, за чудотворното действие на позитивното мислене и за това как човек, ако се настройва оптимистично, нещата при него ще се случват положително.

Вярвате ли в тази нагласа? Оставяйки настрана мощната индустрия за промиване на съзнанието на хората, нека погледнем практически доколко има резон във всичко това. Как положителната настройка и оптимизмът могат да повлияят положително върху здравословното ни състояние? Има ли медицинско обяснение на тези теории или всички те са плод на жаждата на издателите да печелят пари?

Повечето лекари гледат на тялото като физическа цялост от отделни компоненти, които те лекуват. Кардиологът ни гледа сърцето и, ако има проблем, го лекува само него. Когато имаме проблеми със стомаха, лекарят лекува само стомаха. Всеки специалист се концентрира върху конкретния проблем и лекува само него. Малцина се замислят обаче, че лекувайки например възпален нерв с подходящи лекарства, те развалят стомаха си и след време започват проблеми от друго естество, които отново трябва да лекуват.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft