Съвети за красива коса

вход през zajenata.bg
14862

Дори дамите с гъсти коси се стремят да придадат на прическата си голям обем. Ако не сте от късметлийките и имате тънки нееластични коси, буйната грива е вечен проблем за вас. Ако е така, направете следното:

- Ако нанасяте средства за къдрене не върху мокра, а върху леко подсушена коса, ефектът ще бъде двоен.

- Престанете да използвате често средства "две в едно". След многократно приложение влизащите в техния състав вещества се натрупват по косите, от което те се разделят на кичури и стават по-тежки.

- Спреят за прическа трябва да се нанася не отгоре надолу, а обратно. Леко наведете главата и напръскайте косата отдолу нагоре.

- Ако дълго време сте имали път на едно и също място, косите може да свикнат и да легнат плоско. Може да си направите път на друго място, и косите отново ще се повдигнат при корените.
- Илюзия за по-голяма пищност може да създаде мелирането. При боядисване повърхността на косите става по-малко гладка, те престават да се пръскат и стават по-послушни.

- Притежателките на дълги гладки коси може да прибягнат до една хитрост - за през нощта да си вържат стегната конска опашка, колкото се може по-високо. На сутринта ще се получи разкошна пищна прическа. Наистина този метод не е подходящ за всеки ден, защото косата също трябва да почива. Но за екстрени случаи е препоръчителен.

- След измиване изсушете косата си, държейки сешоара над главата, след това подредете отделните кичури с помощта на сешоара и голяма четка поред с краищата навътре и навън. Накрая ги фиксирайте с лак за коса.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft