Съвети за уморени очи

вход през zajenata.bg
2328

Очите ни не са само орган на зрението , а и красота, очарование и вечна женска тайна. Един поглед може да накара мъжете да извършат истински безумства или геройства, въпреки, че те привличат най-вече със здравия и жизнен блясък. Красотата на очите, техния външен вид, а също и доброто зрение зависи от това как се отнасяме към тях.

Живеем в мегаполиси, където е пълно с излъчвания от различен вид – в офиса и у дома – компютри, вкъщи още и телевизори. Ежедневно ни се налага да възприемаме и обработваме огромни обеми информация. А когато работата е тясно свързана с умствено натоварване, дори може да се стигне до болка в очите, а зрението постепенно да се влоши. Получават се зачервявания, раздразнения – за какви ли прелъстителни, красиви погледи можем да говорим тогава…

За умората на очите, която възниква при продължителната работа с компютър, офталмолозите даже са въвели специален термин – компютърен зрителен синдром. Хроничната умора, неправилното хранене и недоспиването допълват картинката, а има още и замърсяване, пиене на лекарства, промени в хормоналния баланс, изкуствено осветление, декоративна козметика и още много …

Грижа за уморените очи – капки и средства за очи
Уморените очи просто се нуждаят от специална грижа. Естествено, необходимо е да се обърнете към специалист, който да ви препоръча специални капки – овлажняващи, смекчаващи, успокояващи и избавящи от неприятните усещания. В днешно време има много препарати, способни да помогнат на уморените очи, например такива, които защитават роговицата, които избавят очите от изсушаването и възстановяват естественото им състояние. Тези, които работят продължително време на компютър, може да използват като защитно средство, изкуствените сълзи

. Благодарение на подобно средство на повърхността на очите се образува течност, която овлажнява и защитава роговицата, като предпазва епитела от увреждане и даже лекува тези, които вече са се появили. Такива капки е добре да се използват преди да се седне пред компютъра, защото така очите ще се чувстват доста по-комфортно. Може да се използват и други подобни препарати, които помагат за възстановяването на очните тъкани, но винаги след назначението им от лекар.

Затова не е препоръчително просто да отидете в аптеката и да купите капките, които най-много са ви харесали. Можете да използвате компрес от цветчета от метличина Добре премахват умората на очите компреси о т суров картоф, като заедно с това тонизират кожата на клепачите. Необходимо е да вземете няколко дълги, тънки резена обелен суров картоф и да ги сложите на клепачите в продължение на 15 минути, като подменяте изсъхналите със свежи.

След това изплаквате очите с топла вода и използвате околоочен гел или крем. Що се касае до храненето, то трябва да бъде балансирано, като е необходимо да се добавят няколко продукта. Веднага щом се появи младата коприва, опитайте да сготвите супи и каши от нея, а ако това не ви допада, просто я добавяйте към салатата. Покълналата пшеница също помага на очите да заблестят, а и самочувствието се повишава – достатъчно е да изяждате сутрин една супена лъжица от този забележителен биологично активен продукт. Оказва се, че обикновеното цвекло също може да повиши остротата на зрението – в него се съдържа много цинк, затова по-често го включвайте в менюто си.

Лечебните растения за уморени очи
От лечебните растения най-благоприятно действие върху очите оказват боровинките и гинко билобата. Боровинките се използват като лекарство за очи от много векове – веществата, които се съдържат в нея, намаляват уязвимостта на очните съдове, подхранват очните мускули и нерви. Приемът на препарати с боровинки даже способстват регенерацията на ретината и унищожават свободните радикали. И естествено, не бива да изпускате възможността да похапвате свежи плодчета – защото това е не само полезно, но и много вкусно.

Препаратите с гинко билоба са мощен антиоксидант и са способни да възстановят почти загубено зрение , като въздействат върху нервните окончания. Под действието на веществата, които се съдържат в това растение, не само се подобрява зрението, но и се възстановява паметта, активизира се мозъчната дейност, изчезва главоболието. Не забравяйте, че всички методи за възстановяване и лечение на очите се нуждаят от сериозен подход – защото важността на човешкото зрение е невъзможно да се оцени, затова е обезателна консултацията със специалист.

Помнете, че очите не могат да работят без почивка, а най-добрият отдих не са компютърните програми или телевизионните програми, а разходките на свеж въздух, по възможност с повече взиране в далечината, гледането на спокойни и интересни пейзажи. Ако спазвате дори най-лесните съвети, тогава очите ви ще са блестящи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft