Вредни ли са млечните продукти за теглото ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Вредни ли са млечните продукти за теглото ни
12097

Във все по-голям проблем се превръщат такива неща, като наднорменото тегло и свързаното с него затлъстяване, което може незабележимо за нас да деформира снагата ни до неузнаваемост. Проблемът с теглото се среща предимно в развитите страни, тъй като хората там водят много по-заседнал начин на живот, отколкото в другите. И това не е най-лошото. По-лошото е, че възрастните от затлъстяване страдат и съвсем малки деца. Наскоро специалисти в сферата на здравословното хранене обявиха, че обезмасленото мляко не предпазва децата от натрупването на допълнителни мазнини. Може да се твърди дори обратното – обезмасленото мляко или млечните продукти с ниско съдържание на мазнини могат да ви направят по-дебели. Обяснението е просто: храните с повече мазнини засищат глада много по-бързо и за по-дълго време. По този начин човек издържа повече време без да се налага да слага нещо в устата си.

Например една чаша, по-голяма, с кафе и мляко ще ви държи много по-дълго време сити, отколкото кафето с обезмасленото мляко. Всъщност, ако не приемате достатъчно мазнини, вие ще се чувствате постоянно гладни и ще ядете много повече, отколкото е нормално. След известно време ще видите разликата в отчитането на кантара.

Ето защо трябва да се знае, че лишенията не водят до нищо добро. Лишенията може да ви направят само по-гладни и по-дебели съответно. Откажете се от гладуването, а го заменете с балансирано хранене, което да удовлетворява всички нужди на организма ви. Всъщност колкото по-малко се опитвате да ядете, толкова по-лошо ще се храните. Вашето тяло се нуждае от разнообразна храна, която да му доставя необходимите полезни вещества.

Пълномаслените млечни продукти са жизнено важен източник на мастноразтворимите витамини A, D, E и K (особено първите два). Също така млечните продукти са чудесен източник на калий и фосфор – минерали, които заедно D с витамин са необходими за здравето на костите. Терминът „мастноразтворими“ означава, че тези витамини трябва да бъдат доставени в или с мазнини. Често производителите, особено на кисели млека, заместват лошия вкус на нискомаслените си продукти със захар, което е много по-нездравословно за фигурата.

Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft