Какво представлява предиабетът

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представлява предиабетът
16494

Броят на хората с т.нар. инсулинова резистентност непрекъснато расте – състояние още известно като предиабет, тъй като драстично риска за настъпване на диабет тип 2. И въпреки опасностите, които крие то, все още малцина са добре запознати с неговите особености.

Според Международната федерация по диабет около 344 милиона хора в световен мащаб страдат от предиабет – число, което ще достигне 472 милиона до 2030 г., ако се запази сегашната тенденция.

За съжаление по-голямата част от хората нямат и представа, че имат предиабет, а междувременно състоянието се развива постепенно без каквато и да е характерна симптоматика. Симптомите на диабет тип 2 – често уриниране, прекомерна жажда, повишен апетит, загуба на тегло, замъглено зрение и умора – рядко са налице при хора в предиабетно състояние.

Липсата на характерна симптоматика обаче не означава, че инсулиновата резистентност не крие опасност за здравето. Скорошни проучвания показват, че дори и ранният предиабет има неблагоприятно влияние върху състоянието най-вече на сърдечносъдовата система.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft