Какви слънчеви очила да си изберем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Модни съвети
Какви слънчеви очила да си изберем
9024

Как правилно да изберем слънце-защитни очила ?

Лятото още не е започнало, но слънцето вече свети достатъчно ярко и силно. На всички ни е известно, че очите трябва да се предпазват от слънчевото излъчване. Та нали не можем да вървим само по сенчести места.

Стъклото (дори прозрачното)не пропуска ултравиолетовите лъчи. Но с пластмасовата имитация нещата стоят по-друг начин. До скоро се смяташе че тя почти не защитава очите. Така си и беше. Но науката не стои на едно място и е изобретено специално покритие. Резултатът е, че леките, удобни и почти нечупливи очила станаха и полезни.

За съжаление, няма смисъл да търсите такива чудесии по уличните сергии. Това, което уличните търговци предлагат не може истински да защити от ултравиолетовото излъчване. Симпатичните разноцветни псевдо-очила защитават очите от ярката светлина на …електрическата крушка. Така че, използвайте ги със здраве за електрическото осветление, но навън, на улицата – не!

Намалявайки яркостта на светлината, затъмнената пластмаса въобще не спира преминаването на твърдото излъчване на ултравиолета. Излъганите зеници се разширяват и пропускат много повече от опасните лъчи, отколкото ако сте без очила. Затова е доста по-сигурно да купувате очила в оптическите магазини. Там трябва да има и специална апаратура за проверка на защитната способност на лещите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Модни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft