Какви чувства представят подправките

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какви чувства представят подправките
1903

В древността даже най-обикновените неща са имали своето символично обяснение. Всичко дори малко мистериозно пък се е отдавало като творение на някое божество. Растенията, като цветя, дървета, плодове изеленчуци са били нагърбвани с всевъзможни значения и символики. Древните човеци стигнали дотам, че дали на подправките чувства, които да изразяват.

Друг пример е магданозът . Гърците, макар да имали практика да засаждат магданоз в гробищата, вярвали, че той носи добро настроение и апетит. Твърди се, че носели китки магданоз на пировете си. Това му значение се възражда и от викторианския език на цветята, който определя магданоза като знак за празненството.

Мащерката е символ на активност и енергия. Тази си слава тя дължи отново на древните гърци, които вярвали, че уханието ѝ възстановява енергията.

Древното схващане, че подправките символизират определени чувства е много интересна и не трябва да се подминава с лека ръка. Доказано е, че всичко, което нашите прадеди са правили, не е било случайно.

Вижте  най-разпространените,които са стигнали до нас:

Бахар – Състрадание

Босилек – Омраза

Градински чай – Семейни добродетели

Дафинов лист – Променям се, но само в смъртта

Карамфил – Достойнство

Кервел – Искреност

Киселец – Родителска любов

Копър – Груба сила

Кориандър – Скрити достойнства

Лавър (стрит) – Постоянство

Магданоз – Пир

Мащерка – Активност

Мента – Добродетел

Риган – Свенливост

Розмарин – Спомен

Синапено семе – Безразличие

Смирна – Радост

Сладък босилек – Добри пожелания

Шафран – Не прекалявай

За всяка една е имал установен начин на носене или поднасяне. Да вземем за пример розмарин, чието съответстващо чувство е Спомен. Ако носите розмарин на врата си, ще помните по-добре. Ако пък го хапнете, паметта ви съвсем ще се засили, тъй като се твърди, че това растение стимулира нервната система, която от своя страна стимулира процеса на запаметяване. В Древен Рим студентите носели розмарин, вплетен в косите си, за да запомнят по-добре уроците си.

Друг пример е магданозът. Гърците, макар да имали практика да засаждат магданоз в гробищата, вярвали, че той носи добро настроение и апетит. Твърди се, че носели китки магданоз на пировете си. Това му значение се възражда и от викторианския език на цветята, който определя магданоза като знак за празненството.

Мащерката е символ на активност и енергия. Тази си слава тя дължи отново на древните гърци, които вярвали, че уханието ѝ възстановява енергията.

Древната представа, че подправките символизират определени чувства е много интересна и не трябва да се подминава с лека ръка. Доказано е, че всичко, което нашите прадеди са правили, не е било случайно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft