Колко калории наистина има в хляба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Колко калории наистина има в хляба
54981

Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основнатат мярка, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.

От този показател зависи и крайната калоричност на хляба, а тази величина е от особено голямо значение за хората, които внимателно следят за натрупването наизлишни килограми.

Калоричността на ръжения хляб е почти 165-175 Ккал на 100 грама продукт. Като цяло хлябът от комбинация на ръжено с пълнозърнесто брашно може да е до 180 Ккал на 100 грама. Имайки предвид тези показатели, възможно е лесно да се определи дневния приемкалории, получавани от хляба.

Франзели

До 280 Ккал на 100 грама стига калоричността на белия хляб. Сладките тестени изделия могат да достигат до  по-висок показател - до 374 Ккал на 100 грама

Ако следите за калориите си, е необходимо да погледнете етикета, където са посочени стойностите на калориите в сто грама продукт. Можете да изчислите по отношение на грамажа на продукта колко точно калории ще получите от него. Това ще ви помогне да поддържате хубава и красива  линия.

При избора си на хляб е необходимо да ви ръководи вкусовото ви желание или просто да редувате различните видове хляб. Хлябът от пълнозърнесто брашно може да е  приблизително около 170-180 калории, затова е подходящ за хора, които следят за килограмите си.

Колко калории се съдържа в белия хляб?

Този хляб  трябва да се консумира с внимание от хора със заболявания на стомашния тракт и особеногастрит или стомашна язва. Ценното при пълнозърнестия хляб , са съдържащите се в него необходими вещества и антиоксиданти.

Освен това той спомага за прочистването на тялото и донася бързо чувство на засищане. Какъвто и хляб да изберем, той си остава висококалоричен продукт.

Това в никакъв случай не означава, че е необходимо да отпадне от продуктите, с които се храним. Трябва да се спазват средните дневни норми за прием на необходимите за тялото калории, като се има предвид, че една филийка хляб е около 30-40 грама.

Не се препоръчва да изключите напълно хляба то менюто си, тъй като той съдържа много ценни вещества, необходими за здравето ни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft