Какво трябва да знаем за хипотонията

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво трябва да знаем за хипотонията
75631

Хипотонията представлява медицински термин, с който се обозначава ниско кръвно налягане . Кръвното налягане е сила, управлявана от циркулиращата кръв по стените на кръвоносните съдове. Това е един от основните жизнени показатели, които отразяват сърдечната дейност, дишането и температурата. Сърцето е органът, който генерира кръвното налягане, защото изпомпва кръв към артериите и се регулира от отговора на артериите на кръвния поток.

Кръвното налягане се изразява като систолично налягане /високата стойност/ и диастолично. Систоличното кръвно налягане е налягането в артериите, когато сърдечния мускул се свива и изпомпва кръв в тях.

Диастоличното кръвно налягане е налягането в артериите, когато сърдечния мускул се отпуска след като се свие. Кръвното налягане винаги е с по-високи стойности, когато сърцето се свива, отколкото когато се отпуска.

Според нормите за нормално кръвно налягане се счита онова, което е по-ниско от 120/80.

Хипотонията е толкова ниско кръвно налягане, което причинява симптоми, дължащи се на нисък кръвопоток във вените и артериите. В случаите на прекалено нисък кръвен поток не може да се достави достатъчно кислород и хранителни вещества до жизненоважни органи, като мозък, сърце и бъбреци. Органите не функционират правилно и не е изключено някой от тях да бъде увреден.

За разлика от високото кръвно налягане, ниското се определя от симптомите на ниския кръвен поток, а не от специфичното кръвно налягане. Някои хора могат да имат кръвно в граници 90/50 и да не проявяват никакви признаци за това.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft