Грижа за смесената коса

вход през zajenata.bg
7653

Смесената коса, или с други думи - комбинираната коса много лесно се определя само по един характерен признак - това са излишно мазните корени, и в противоположност на тях, сухи, безжизнени и начупени и цъфтящи краища.
Като правило, смесения тип коса се наблюдава най-често при дългата коса, което се обусловява с недостатъчно разпределяне на мазнината по цялата им дължина.

Във връзка с това краищата, поради недостига на необходимата смазка изтъняват, стават сухи, което впоследствие ги довежда до чупливост и нацепване.
А тъй като мазнината не се разпределя до самите краища на косата, нейните излишъци се събират в основата й, с това запушват фоликула на косъма, и придават на косата при корените неопрятен и мазен вид.

Също причина за излишната сухост и мазнина на косата може да бъде предизвикана от различни фактори.
Например, краищата могат да станат по-сухи в резултат от честото сушене с гореща струя на сешоара, използване на горещи средства за прическа, боядисване (основно изсветляване) или химична обработка на косата.
Освен това за изсушените краища на косата могат да повлияят такива външни природни условия като резки климатични промени, активност на слънчевите лъчи, и даже хлорираната или солената морска вода може да стане следствие за повишена сухост на косата.

А честот о миене на косата, неправилното хранене , към което може да се отнесе голямото количество употребявани мазнини, и недостатъка от необходимите витамини, заболявания, неправилна грижа за косата може да доведе до повишена активност на мастните жлези и съответно до излишно омазняване на косата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft