Цветето и билка Латинка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Какви са видовете латинка
97125

Какви са видовете латинка

Голяма латинка – по принцип е многогодишно растение, но в нашата страна не може да издържи на големите студове и затова се подновява всяка пролет. Има неправилни цветове с дълга шпора, която е пълна със сладък сок. Има приятен аромат, а палитрата, в която е обагрена е изключително разнообразна – жълто, оранжево, кафеникаво-червено, яркочервено и розово. Има две форми – увивни, които достигат дължина до 2.5 метра и храстовидни форми, достигащи височина до 40 см.

Дребна латинка – тя е абсолютно умален вариант на голямата латинка.

Щитоносна латинка – характерни за нея са тъмнозелените щитовидни листа и красивите тъмночервени цветове.

Чуждоземна латинка – вече и в нашата страна могат да се видят огради, които са обвити от дългите до 3-4 метра стебла. Външният й вид е малко по-различен от типичните представители на латинката – цветчетата са яркожълти, а листата са дребни и силно насечени.

Културна латинка – обединява в себе си предимно хибриди от сортовете на голямата и щитоносната. Растенията са едногодишни, с гъсто събрани листа. Украсяват се с най-разнообразни цветове от май месец до настъпването на първите студове.

Къдравата и лазурната латинка са много красиви видове, но за съжаление е много трудно да се намерят семена от тях в нашата страна.

1
2
3 4 5
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Билки и билколечение
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft