Какво да правим, ако успехът на детето ни е слаб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Какво да правим, ако успехът на детето ни е слаб
37646

Вашето дете тръгва на училище и вие се интересувате от оценките, които получава. Оценките отразяват училищната успеваемост и влияят не само върху увереността на детето, но и на вашето отношение към него. Ученикът е много радостен, когато през деня не е изпитван, значи в къщи няма да му викат. И съвсем спокойно отговаря на вашия въпрос: "Днес не са ме изпитвали!" А вие си казвате: "Защо да се притеснявам?" - значи учителката днес е изпитвала друго дете, не е дошъл ред на моето. И започвате търпеливо да чакате кога ще изпитат детето ви и как ще се справи то. Ето че най-накрая се появява първата оценка, при това не така добра, както вие сте очаквали. А после и още, и още … Направо се чудите какво става: детето ви ходи на училище, пише си съвестно домашните, защо се случва така? След разговор с учителката получавате обяснението че детето ви има: "ниски индивидуални способности".

И тъй като не искате да признаете пред себе си истината, започвате да се залъгвате (себе си и околните) с оправданията: "Учителят се заяжда с детето ми", "Иска да спечели някой лев от допълнителни уроци", "Учителят е слабо подготвен и нищо не разбира", "Не дава на детето ми възможност да се изяви" и т.н. Не искате и да си признаете че вашето дете е по-слабо от другите, че има по-малки способности. Свива ви се сърцето само при тази мисъл и се чудите: "Защо пък точно на мен се падна такова дете?"

Но вътрешно в себе си, вие сте напълно наясно че е тъпо да упреквате детето си, че "така се е родило", че при него не стават нещата така, както при другите деца. И веднага решавате да поправите положението по най-лесния начин – със заплахи: "Сега ще забравиш и за компютъра и за телевизора!"
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за родители"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft