Можем ли да се отървем от синдрома "Плюшкин"

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Можем ли да се отървем от синдрома "Плюшкин"
14158

Ако събирате в дома си безброй неща, които не са ви нужни и никога нищо не изхвърляте, той в един момент просто ще се задръсти. Това, че в хола си имате минно поле от кутии и вещи, които прескачате на път за кухнята, това че имате един цял шкаф с керамични фигурки на котки, това, че отдавна няма къде да слагате новите си покупки и те просто се търкалят наоколо – все признаци че сте класически Плюшкин.

За много от нас, които не страдат чак от манията да трупаме вещи в дома си, разхвърляната спалня, шкафът пълен с боклуци, купчината неотворени писма, претъпканият с какво ли не гараж или мазе, са източници на стрес и чувство на вина. И тези усещания създават повече проблеми, отколкото си мислите.

„Аз вярвам, че има физическо задръстване и емоционално задръстване", твърди Робин Засио – доктор по психология и лицензиран клиничен социален работник, автор на книгата „Как да живеем един по-щастлив, по-здравословен, по-нехаотичен живот" („The Hoarder In You: How To Live A Happier, Healthier, Uncluttered Life") и консултант терапевт на телевизионното предаване The Hoarder. „Всеки път когато влезете в дома си и се изправите пред тази несвършена работа, този неразрешен проблем, се чувствате потиснати. Не се чувствате уютно и емоционално свободни в собствения си дом.", казва д-р Засио.

Добрата новина е абсолютно всеки – от случайно неподредения човек, до този с клинична маниакална диагноза синдрома „Плюшкин" – може да развие една по-здравословна връзка с притежанията си. Ето как:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft