Редно ли е да отидете на почивка без любимия си?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Редно ли е да отидете на почивка без любимия си?
1304

Да се срещате ли едновременно с двама мъже, да криете ли истината от най-добрата си приятелка? Имате ли право да се държите така? Нека поговорим.

Вие с въодушевление бързате да споделите с мама, че сте решили да заминете за седмица в Египет. Описвате как ще си прекарате с приятелката си, колко весело ще бъде, показвате й новия си бански. И изведнъж тя изтърсва: “Ами Динко? Без него ли ще заминеш? Така не се прави!” На лицето й е изписано недоумение, дори уплаха. Тя си има много строги представи и разбирания как трябва да се държи с мъжете една порядъчна жена. Вие не сте се замисляли над този въпрос, но нещо ви човърка – ами ако е права?

Ние често не знаем как е правилно да постъпим и постоянно се оглеждаме, за да видим как правят това другите, за да се ориентираме. Разбира се, колкото хора, толкова и мнения, но тук е важен само един критерий – да не причините болка и обида на хората до вас.

Може ли да излъжете, че трябва да прекъснете телефонния разговор, тъй като сте заета, въпреки че просто искате да гледате любимия си сериал?
Някои хора не се притесняват да кажат на събеседника си това, което мислят. Ако искат да гледат филм, просто казват: “Извинявай, хайде да се чуем по-късно, че започва интересен филм”. Удивителното е, че околните възприемат това съвсем нормално именно защото събеседниците им се държат съвсем естествено.

Но вие не сте сред тях. Опитвате се да прекъснете бъбривата си приятелка, но сте нерешителна, оправдавате се, не знаете какво точно да кажете. На всичкото отгоре тя се обижда, защото за нея нещата звучат така: “Повече ми се иска да гледам сериала, отколкото да си бъбря с теб!” Съгласете се, че в този случай една малка лъжа ще свърши по-добра работа от истината.

Етично ли е да се срещате едновременно с няколко мъже, опитвайки се да откриете своята половинка?
Флиртувайте, запознавайте се, общувайте, ходете на срещи – всички тези крачки са необходими, за да намерите него, единствения. На този стадий няма никакви задължения, никой няма право да предявява претенции към вас, защото е абсолютно нормално да се срещате с няколко кандидати за сърцето си.

Но както казват хората, все пак любовта не е сделка, и онзи, който непрекъснато експериментира и се опитва да опита колкото се може повече варианти, едва ли ще намери щастието си, но пък рискува да оскърби много хора. Ако сте се срещали с един от ухажорите си вече няколко пъти поред и виждате, че той е настроен прекалено сериозно, трябва да се играе с открити карти. Кажете му честно, че още не сте направили избора си.

А може ли да имате любовна връзка едновременно с двама мъже?
Всичко зависи от това, как възприемате интимната близост. Ако вие и партньорът ви се отнасяте към секса като към начин да изпитате наслада, няма за какво да се притеснявате. Вие не сте обвързани с никакви задължения и имате право да удовлетворявате физическите си потребности с когото си искате.

Но ако мъжът е влюбен във вас, а вие не изпитвате чувства към него, а си лягате само за удоволствие, по-добре прекратете тази игра, за да не му давате лъжливи надежди. Освен това ако той разбере, че имате интимни отношения с други мъже, ще изпита невероятна болка.

Трябва ли да разказвате на най-добрата си приятелка всичко, което се случва на любовния фронт? Или понякога може да я лъжете?
Безусловно приятелката не трябва да бъде уведомявана за всичко. Много е хубаво, че имате толкова близък човек, с когото можете да споделите всичко - такива отношения са много скъпи и ценни. Не бива обаче да приемате като задължение да сте абсолютно откровена. Всеки от нас има право на съкровени тайни, които пази в душата си. Не е необходимо да посвещавате когото и да било в подробностите от личния си живот. Той затова е личен! При това по-добре да премълчите някои неща, отколкото да лъжете.

Не си струва да се замисляте защо не искате да разказвате на най-добрата си приятелка някои неща, след като ги смятате за много лични, а и тя е известна с това, че веднага ще разгласи новината. А може би се притеснявате да чуете мнението й или дълбоко в душата си разбирате, че начинът, по който постъпвате, не е съвсем правилен?

Може ли да откажете на близък човек да станете кръстница на детето му?
Кръстник трябва да стане само оня, който наистина иска това, разбира сериозността на тази крачка и е способен заедно с родителите да носи отговорност за съдбата на детето.
Ако чувствате, че още не сте готова да поемете такава роля, или прекрасно разбирате, че ритъмът ви на живот и недостигът на време няма да ви дават възможност да общувате с детето, по-добре откажете, като направите това максимално тактично и обосновано.

Уместно ли е да помолите човека, който стои зад вас на опашката на касата, да пази дистанция?
Всеки човек се нуждае от минимално свободно пространство около себе си. Уважаването на тази необходимост е въпрос на учтивост. Онзи, който прониква в личната ви зона, може да е познат или непознат, но и в двата случая учтиво, спокойно и дружелюбно го помолете да отстъпи малко назад. Направете го преди да сте започнали да изпитвате силно раздразнение.

Имате ли право да отидете на почивка сама, без любимия си?
Правилен отговор на този въпрос не съществува, тъй като никой не знае какви точно са отношенията между двама души в един определен момент. И не е важно каква е причината, поради която не можете да заминете заедно (или не искате, защото малка раздяла ще ви подейства добре). При всички случаи решението може да бъде взето само от вас двамата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft