Каква е фаталната 13-та зодия Змиеносец?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Каква е фаталната 13-та зодия Змиеносец?
3810

Има едно съзвездие, което липсва в списъка на зодиакалните съзвездия, независимо от факта, че Слънцето преминава през него. Това е Змиеносец.

Съзвездието Змиеносец (лат. Ophiuchus или) е заобиколено от съзвездията Херкулес, Скорпион и Змия. Това е едно от малкото съзвездия на небосклона, в които се срещат толкова много двойни звезди.

Въпреки че отдавна се знае за неговото съществуване, астролозите упорито отказват да приемат, че хората родени в периода 30 ноември – 19 декември не са просто странни Скорпиони и Стрелци, а Змиеносци.

Дали защото пресмятането на хороскопи и приравняване на зодиите на броя на месеците в годината е по-удобно или просто от чисто суеверие, но няма да намерите астролог, който да ви изготви хороскоп за тази странна и фатална 13-та зодия.

Името на съзвездието се свързва с бога-лечител в гръцката митология – Асклепий. Асклепий е плод на любовта между Аполон и нимфата Коронида.

Когато Коронида изменила на Аполон, той я убил за отмъщение, а детето предал в ръцете на мъдрия кентавър Хирон. Именно Хирон обучил Асклепий (известен още като Ескулап) в тайните на лечителското изкуство.


Но прекалената вещина и увереност на Асклепий довела до трагичния му край. Лечителят решил не просто да лекува смъртните, а и да ги възкресява и така си навлякъл гнева на гръмотвержеца Зевс. Той го поразил с мълния и го поместил на небето.

Символът на съзвездието Змиеносец включва в себе си две противоположности, две змии в два цвята – черна и бяла, които се свързват с двата обграждащи знака.

Змията с черната глава се свързва с последните 7 градуса от Скорпион, а другата змия - сребърната (или бялата), се свързва с първите 7 градуса на Стрелец и образува т.нар. Via Combusta – „изгореният път“.


Родените под този знак са белязани от силна двойнственост. Те са контрастни и противоречиви – във физически и духовен смисъл. Характерът им е непредсказуем. Често прекарват дните си, а понякога и години в плен на разрушителни емоции. Периоди на песимизъм се редуват с периода ни радост от живота.

Партньорството с човек от тази зодия и Рай и Ад. Връзките със Змиеносец са интензивни, изгарящо страстни и нетрайни. Човекът, който до вчера е боготворял земята под краката ви, днес ще ви погледне с ледено безразличие.

Типичния Змиеносец е в състояние да се изправи срещу всеки и всичко. Тези хора не се боят да зачеркнат всичко, което са постигнали и направили до този момент е да започнат всичко от нулата.

Представителите на фаталната зодия ще преминат през огън и вода за да ви помогнат и после съвсем неочаквано ще ви изоставят.

Единственото сигурно нещо за представителите на тази зодия е, че те винаги ще успеят да ви изненадат. Дали изненадата ще е приятна зависи само от това коя змия е обърнала главата си към вас.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Хороскопи и нумерология
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft