Каква е ролята на миризмата за привличането

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Каква е ролята на миризмата за привличането
14297

Това е истина, стара като света: мъжете обичат с очите , а жените - с ушите. Това е така, въпреки че има и едно «но». Последните изследвания в тази област показаха, че мъжете и жените се опознават един друг чрез носа, тоест, избират си партньора по... уханието.

За това, че човекът има специален сексуален механизъм, свързан с обонянието, са знаели още преди 300 години. Открил го е един холандски лекар. За значението на този орган за човека говори и фактът, че мъже, които са прибегнали до пластична операция, засягаща преградите на носа, губят потенцията си.

Всеки човек има свои «природни ухания». Индивидуалният мириз на мъжа и жената зависят от много неща, но основно са свързани с особеностите на хормоналната и имунната му система, биоенергетическото поле и бактериите, обитаващи кожата му. Този мириз също е уникален, както и отпечатъците на пръстите и в значителна степен определя за всеки един от нас привлекателността на хората, с които контактуваме.

По-силно изразена е миризмата при южните народи и по-слабо – при северните, като расовите характеристики също играят не малка роля. Различен мириз имат и различните части на тялото – кожата, косите, гънките, половите органи, слюнката, спермата. Възприемчивостта към тях е различна. Най-голямо влияние върху психоемоционалните центрове миризмите оказват при представителите на южните и източните народи, най-малък – при северните европейци.

Когато мъжът общува с жената, постъпващите във вид на ухания сигнали се преобразуват в неговия главен мозък и водят до промяна на биохимическите процеси в организма. При това у мъжа се увеличава количеството на тестостерон, изменя се аурата и енергетическият потенциал, което го подтиква към сексуални подвизи. При жената, получаваща сигналите във вид привлекателно за нея ухание, рязко се увеличава количеството на естрогена и тя става възприемчива към ухажванията на този мъж. Тук и започва онова, което наричаме любов от пръв поглед.

На първия стадий на общуването мъжът и жената отначало се «вглеждат» или по-точно, «се обмирисват» един друг, след което започва «привикването». Тази чувствителност един към друг особено силно се проявява в периода на овулацията на жената, когато в организма й се увеличава количеството естроген и тя непрозиволно усилва чувствените си аромати.

Жените не обичат, когато мъжете са силно напарфюмирани. Най-доброто време, за да се почувства уханието на другия, настъпва непосредствено преди оргазма. Мъжките миризми се харесват на жената толкова силно, колкото силно тя обича мъжа. Естественото ухание на чистото тяло на жената е нейната най-голяма сексуална ценност след красотата й (която някои дори не смятат за важна). Това ухание се излъчва от всичко в нея – от косите, кожата, устните, гърдите, подмишниците, половите органи, дрехите, които носи. Няма две жени с еднаква миризма, както и двама мъже.

Мъжът също има свой природен мирис, който жените усещат. Но ако мъжът от миризмата на една или друга жена може да се побърка, то жените обикновено, забелязват само едно – дали уханието е добро или лошо. Лошото означава не толкова неприятно, колкото не предизвикващо възбуда.

Още от "Любовни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft