Защо любовта изчезва

вход през zajenata.bg
38868

Две сърца , биещи в унисон, два погледа в една посока, двама влюбени, които изглеждат така, сякаш не се страхуват от никаква трудност, една любов ...за двама...Но понякога се случва така, че тези двама души, които са били най-добри приятели и едно цяло семейство, изведнъж стават напълно непознати. Защо се случва така, че чувствата избледняват, а любовта отминава и все едно никога не е съществувала?

Една от причините за изчезването на любовните чувства са ежедневните, битови проблеми , твърдят психолозите. И в действителност, през "бонбонено-цветния" любовен период на всички двойки те се опитват да се покажат във възможно най-добрата си светлина: по-гъвкави, по-търпеливи, по-отстъпчиви, с поведението си показват, че всеки ден заедно за тях е като празник. Когато младите хора започнат да водят съвместно съжителство, по правило всичко започва да се променя бързо. Розовият воал пред очите постепенно пада и започваме да забелязваме негативните черти на нашия партньор, всички тези отрицателни качества, с които не искаме да се примири. И тогава всичко започва да се движи по план: караници, скандали, раздяла... Причината е проста и ясна - не се разбираме. Но ето какъв е въпросът: Наистина не се разбирате или просто не искате да постигнете разбирателство? Процесът на постигане на синхрон в отношенията между двама възрастни е сложен и труден, необходими са много търпение и мъдрост. Ако постигнете това, любовта само може да става по-силна и по-крепка с течение на годините, а не да изчезне като искра във вятъра.

Втората причина, както и предишната е разликата , но не в характерите, а в интересите . Често срещаме двойки, които имат сходни характери, но все пак хармонията във връзката я няма. Те са добри в отношенията си един към друг, грижовни и уважителни, но всички тези външни белези на любовта са престорено-сладникави и задушаващи, в отношенията им липсва нещо. Положението се усложнява от факта, че участниците в тази връзка имат коренно различни интереси и хобита. Например, тя е любител на екстремните купони, а той - заклет домошар, или друг вариант - тя е открит и комуникативен тип, докато той - затворен, мрачен и мълчалив. Как е възможно толкова различни хора да са се събрали заедно? Причината отново е същата - в периода на ухажване и двамата са се стремили да се харесат на другия, като за целта са правили компромиси, но сега просто са уморени от този театър.

Третата причина - ревността . В крайна сметка, нищо друго не убива любовта така, както го прави това опустошително чувство. Съжителството с ревнивец е трудно - както физически, така и психически. В такива случаи възниква усещането, че обятията на любимия се превръщат в затвор. В такива случаи другият партньор губи своята независимост и става роб на най-незначителните промени в настроението на ревнивеца. С течение на времето любовта си отива, а на нейно място остава умората от връзката, раздразнителност и дори омраза.

Четвъртата причина за залеза на това красиво чувство, наречено " любов ", малко или много е модата!?? За съжаление, в модерните времена, в които живеем, дълготрайните любовни връзки и бракът стават все по-непопулярни и не-модерни. Нашите родители, след 30, 40 дори и 50 години брак все още живеят един за друг в съвършена хармония, докато модата на деня е разводът и честата смяна на партньори. Причината за това е нежеланието на младите хора да се опознаят взаимно, преди да вземат такова важно решение в живота си. Те бързо се превръщат в "женени", за да докажат на всички около себе си своята независимост, собствено мнение и зрялост. Но прибързаното решение води до още по-бързо изчезване на красивите чувства, на които се възхищаваме в браковете на нашите родители.
Така, че може би не трябва да преследваме "модата" в тези важни решения, защото все пак избираме спътник или спътница за "цял живот", а не за "половин". Може би тогава Вашата любов няма да умре и ще живее, ако не завинаги, то поне със сигурност дълго време!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft