Защо не бива да се прекалява с витамините

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо не бива да се прекалява с витамините
5563

В средата на 90-те години на миналия век в много страни и особено в САЩ се наблюдава истински бум на допълнителния прием на витамините. Под влияние на рекламата се приемат витамини и минерали с количества, превишаващи 10 и дори 100 пъти препоръчителната доза. По този начин хората са разчитали, че ще намалят риска от простуда, затлъстяване, сърдечно-съдови и кожни заболявания, пародонтит и дори рак.

Много витаминни комплекси и хранителни добавки, съдържащи полезни микроелемени, първоначално са се разработвали за противодействие на определени заболявания.

Според коментара на Джейн Броуди (медицински наблюдател) и проф. Стемпфър от Медицинското училище към Университета “Харвард” (Harvard Medical School), цитирани от списание Prevention препоръките за приемане на витамини се основават на “нищожно малки доказателства за тяхната полза”, които за сметка на това са верни на 100%.

Освен това, т.нар. препоръчителна максимална дневна доза витамини, които трябва да примат децата и възрастните, зависи от много фактори:
- възраст,
- пол,
- общо здравословно състояние.

Част от витамините и микроелеметите са способни да взаимодействат един с друг вътре в тялото и това невинаги е от полза за него. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft