Може ли да се лекува рак с лук?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Може ли да се лекува рак с лук?
7056

Лукът може да се използва при лечението на рака . Не само народната, но и официалната медицина признават свойствата на този зеленчук при профилактиката и лечението на онкологичното заболяване.
В последно време много се заговори за лечебните свойства на лука . Оказва се, че няма заболяване, при което използването на лук да не донесе облекчение на болния.

Много народи са смятали лука за божествено растение, олицетворяващо безсмъртие. Дори са вярвали, че този уникален зеленчук дарява сила и храброст на войните. Вероятно затова за започнали да го използват в народната медицина още отпреди 4000 години - откакто са го приели за хранителен продукт. Всичко това не са празни приказки - има документални свидетелства, че лукът бил използван за поддържане силата на робите, които построили Египетските пирамиди. Но да се върнем в днешния ден.

В химичния състав на лука са открити витамините А, В1, В2, РР, С, калциеви и фосфорни соли, фитонциди, лимомена и ябълкова киселина, различни видове захар - глюкоза, захароза, фруктоза, малтоза. Уникалното съчетание на тези вещества само в едно растение помага за тяхното най-добро усвояване. Например калцият най-добре се усвоява, след като се приеме заедно с витамин С. Благодарение на съдържанието на захари, донякъде на глюкоза, лукът притежава висока енергийна ценност. Ако не бяха фитонцидите, които ги има в доста голямо количество в този зеленчук, той би бил със сладък вкус.

Благодарение на уникалния си състав, лукът притежава свойства за лечение и профилактика на онкологичните заболявания . Това вече се признава не само от народната медицина.

Както е доказано в хода на научни изследвания, в районите, където хората всекидневно консумират лук, това е част от тяхното меню, в тези райони нивото на раковите заболявания е много по-ниско. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft