Най-полезните храни за хора над 40

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Най-полезните храни за хора над 40
21305

Иън Марбър, специалист по хранене от Англия, заедно с група експерти съставиха списък на продуктите, които задължително трябва да бъдат включени в менюто на хората над 40 годишна възраст.

Иън Марбър е един от водещите експерти в областта на храненето във Великобритания.

Веднага след като достигне 40 години, тялото ни започва рязко да се променя. Промени настъпват в механизма на храносмилането както и в риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и диабет.

За да се избегнат здравословни проблеми специалистите препоръчват да включите в менюто си тези продукти:

Овес
Овесът съдържа бета-глюкан, разтворими фибри, което спомага за намаляването на лошия холестерол. Освен това, овесът е богат на уникални антиоксиданти, които предпазват от развитието на атеросклероза.

Череши
Редовната консумация на череши помага на хората в тази възрастова група да предотвратят развитието на подагра и артрит.

Бадеми
Според Иън Марбър, редовната консумация на бадеми помага за нормализиране на нивата на кръвната захар, намаляване на нивата на холестерола в кръвта.

Мазни риби
Мазните риби са основен източник на омега-3 мастни киселини. Тези киселини помагат за нормализиране на сърдечната честота и регулиране на кръвното налягане. Също така помагат и за намаляване на риска от сърдечна аритмия.

Соя
Соевите изофлавони са природни съединения, които структурно са подобни на човешкия хормон естроген. Те спомагат за намаляване нивата на холестерола и увеличаване на плътността на костите при жените в постменопауза, подобряват мъжкия фертилитет (способността на организма да участва в оплождането).

Специалистите отбелязват, че соята може да повлияе на нивата на хормоните, така че жените, които не са достигнали менопаузата трябва да избягват повишената консумация на соя. Мъжете също трябва да вземат под внимание, че соевите изофлавони могат да повлияят на нивата на тестостерона.

Домати
Доматите са отличен източник на ликопен, мощен антиоксидант, който предпазва от рак и атеросклероза. 

Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft