Как малкото жилище да изглежда по-голямо

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как малкото жилище да изглежда по-голямо
158170

Статистиката сочи, че най-често обитаваното жилище в България е между 60 и 70 кв.м. Не само необвързани младежи, но и семейства с деца устройват живота си върху 50-60 кв.м. Такъв дом е по-евтин при покупката, а и разходите по поддръжката му са много по-малко. Но дори и за толкова малки жилища могат да се намерят свежи и удобни идеи. Най-важното е собствениците му да се чувстват комфортно и да се опитаме да създадем илюзия за обем .

Не трябва да пренебрегваме важни, необходими и задължителни кътчета, свързани с ежедневния бит. В никакъв случай не трябва да забравяме значението на удобните гардероби, естествено с допустимите размери. По-добре е те да са изнесени извън спалните, например в антрето. Заложете на модели, високи до тавана, а за да се пести място – да са с плъзгащи врати. Дори да нямаме стандартните 60 см дълбочина, и 30-40 см са достатъчни за подреждане на дрехите. Още повече, че в днешно време на пазара се намират безброй много различни закачалки и приспособления, които позволяват оптимално използване дори и на плитки гардероби.

Колкото по-малко мебели , толкова по¬вече свободно място. Изхвърлете всички излишни столчета, табуретки и всичко, което не използвате. Оставете само най-необходимото според помещение¬то. Основната мебел, която трябва да избягвате, ако апартаментът ви е малък, е ъгловата гарнитура. Вместо това заложете на диван, съставен от части, които влизат една в друга. Разтегателният диван или модерните напоследък надуваем и матраци могат да приютят госта, кой¬то остава с преспиване. За да съберете повече хора около масата, използвайте сгъваеми столове (може и сгъваеми маси). Най-добре е те да са от метал - за предпочитане алуминий, за да са здрави и същевременно леки.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft