Най-добрите съвети за красива коса

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Най-добрите съвети за красива коса
20886

Косите ни са отражение на вътрешното състояние на организма. Ако имаме спад в имунната система , липсват ни витамини или сме стресирани, това неизменно ще окаже влияние на състоянието на косата. Добрият трихолог дори и без анализ може да определи общото състояние на организма по състоянието на косата.

Ето 20 съветa, които ако превърнете в навици, ще ви бъдат много полезни и със сигурност ще се отразят благотворно на състоянието на косата ви.

1. Разресвайте косата от краищата към корените. 

2. Не решете косата си , докато е мокра. Тогава тя е много по-чувствителна, косъмът се цепи и се нарушава структурата му.

3. Използвайте дървен гребен или четка с мек косъм.

4. Избирайте внимателно ластиците си за коса. Прекалено стегнатата ластичка може силно да опъне косата ви, в резултат на което и да отскубне косъмчета.

5. Вкъщи ходете без ластик и фиби, а с шнола, тип щипка. С тях косата се чувства по-свободна.

6. Внимателно разресвайте косата преди да я измиете. Така от нея пада полепналия прах, както и мъртвите клетки от повърхността на скалпа. Ако правите това редовно, корените ще укрепнат и косата ще пада много по-малко.

7. Температурата на водата, с която миете косата си, трябва да е стайна – нито много гореща, нито много студена. Прекалено горещата вода пресушава и травмира косата.

8. След измиване изплакнете косата с хладка или студена (в никакъв случай не ледена) вода. По този начин косъмът се капсулира и косата ще бъде много бляскава.

9. По време на миенето не разпенвайте шампоана с хаотични движения във всички посоки. Това уврежда и заплита косата. Не разтърквайте косата с кърпа и отривисти движения, за да я подсушите. Така също й вредите.

10. През зимата прибирайте косата под шапка. Студът е един от враговете на хубавата коса.

11. През лятото също защитавайте косата си от жаркото слънце. За това също може да използвате шапка или слънцезащитни продукти.

12. Периодично подстригвайте връхчетата на косата. Те страдат най-много от климатичните условия и третирането на косата. Препоръчителното време е веднъж на два или три месеца, в зависимост от дължината и състоянието на косата.

13. Периодично сменяйте пътя на косата си. Ако винаги я премятате в една посока, тя започва да изтънява.

14. Масажирайте скалпа на косата си. Масажът активира циркулацията на кръвта, като по този начин тя се насища с кислород и подхранва корените на косъма.

15. Подсилвайте ефекта на маските за коса, като завивате косата с кърпа или найлонова шапка.

16. При мазна кожа на главата нанасяйте балсама само по краищата на косата. Когато кожата е нормална, балсамът се нанася от нивото на ушите надолу.

17. Когато използвате сешоар, сложете го на най-слаба въздушна струя и на средна температура. Използвайте средства за термозащита, ако ползвате преса за коса.

18. Добре е всеки член на семейството да има свой личен гребен или четка. Периодично ги почиствайте с топла вода и сапун.

19. Задължително се къпете в басейните с шапка. Хлорираната вода изсушава косата. Това се отнася и за морската солена вода. Затова ако не се чувствате некомфортно, слагайте такава и когато сте на плажа или изплаквайте косата с чиста вода след къпане.

20. Правилното хранене и приемът на витамини са важна част от грижата за косата. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft