Как да разпознаем мъжете, според лицето му

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Как да разпознаем мъжете, според лицето му
68001

Колко е трудно да се живее сред хората! И още по-трудно щеше да бъде, ако не съществуваше науката физиогномика. Тя съществува от много вековете. Още древните гърци и китайци вярвали, че съществува определена връзка между чертите на лицето и не само характера на човека, но и съдбата му. Китайците смятали, че дебелите, месести уши означават богатство. Момиче с гърбав нос трудно можело да се омъжи, тъй като се смятало, че е упорито и своенравно. Дългите коси означавали дълъг живот и добро здраве.

Гърците пък обръщали особено внимание на разстоянието от носа до горната устна. Според тях ако тази вдлъбнатина е дълга и дълбока, човекът е благороден, мъдър и великодушен.

Средновековието имало вкус към обобщенията. През 1533 година някой си Бартоломю Кокле издал книга със заглавие “Физиогномика”. В нея се казвало, че всички хора с вдигнат нагоре нос, освен че са суетни и лъжливи мошеници, са безбожници и развратници. Чипоносите естествено много се обидили, гръмнал скандал. И през следващите няколко столетия физиогномиката се криела зад гърба на френологията /разшифроваща характера на човека по формата на главата му/ и спиритизма. Като самостоятелна наука физиогномиката се възродила през 1930 г. с леката ръка на калифорнийския съдия Едуард Джоунз, който обявил способността си да чете по лицата на хората.

Наистина ли вирнатият нос е признак на неизлечимо тщеславие? Не, разбира се. Сама по себе си формата на носа не доказва нищо. Важно е да умееш да “събереш буквите в дума”, да прочетеш характера на човека не по отделна черта на лицето му, а по всичките, взети заедно.

И така, нека разгадаем характера на твоя принц. Погледни устата му, като обърнеш особено внимание на разстоянието между горната устна и носа. Ако устните са пухкави, разстоянието между горната устна и носа е голямо, а на брадичката има ямка, значи всичко е наред - паднал ти се е сексапилен млад мъж. Ако горната устна е над долната, пак няма да можеш да спиш много нощем, но този път поради терзания накъде ли ще го отвее нелеката му съдба. Тежките горни клепачи издават ревнивец и завистник. Близко поставените очи и тънките, строги черти на лицето показват точност и стиснатост, а понякога и пресметливост. С този господин е по-добре да се съветваш по финансовите въпроси, отколкото да четеш стихове на лунна светлина.

Така е възможно да се разгадае характерът на всеки човек. Помни, че условно лицето може да се раздели на три части - долна, средна и горна. Горната (челото) говори за умствените способности. Средната (от веждите до края на носа) - за емоциите. Долната (от края на носа до края на брадичката) показва силата на волята. Ако една от частите видимо е по-голяма от останалите, това означава преобладаване на въпросните черти от характера над останалите. Ако всички части са приблизително еднакви по размер, пред теб стои човек с хармонично развити качества, у който всичко е прекрасно - и силата на волята, и душата, и мислите.

За да имаш представа каква черта на лицето "завежда" една или друга черта на характера, обърни се към схемата:

Чело - умствени способности;
Вежди - общителност;
Горен клепач - отношения с представителите на противоположния пол;
Ъгъл на разположение на очите - житейски възгледи;
Големина на зеницата - степен на доверие към хората;
Уши - разположение към хората;
Размер на носа - отношение към работата;
Ширина на лицето - сила на волята;
Връх на носа - надеждност;
Ширина на долната челюст - сила на духа, издръжливост;
Ъгълчета на устата - оптимизъм;
Долна устна - щедрост;
Брадичка - упоритост.
И така, по-подробно за тези и други черти на лицето.

Още от "Любовни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft