Как да спортуваме през бременността

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Как да спортуваме през бременността
24167

Независимо от внушителния списък на забраните, на разположение на бъдещите майки остават доста фитнеснаправления и най-достъпното от тях е ходенето. Всекидневните разходки пеша в умерено темпо с продължителност не по-малко от половин час помагат на поддържането на мускулния тонус и за избягване на атрофията им. А ако искате нещо по-интересно, на ваше разположение са следните възможности.

Йога
Адаптираните древноиндийски техники помагат максимално добре да подготвите тялото си за раждането, да го направите по-пластично, да се избавите от болката. Жените, практикуващи йога по време на бременността, са в по-добра физическа форма, по-спокойни са и гледат с оптимизъм на бъдещето.

Стрейчинг
Прилича на йога, но основният акцент се поставя на дълбокото разтягане на всички групи мускули. Програмата се гради върху телесно ориентирани техники. Жените се учат да релаксират, показва им се как правилно да свиват и отпускат мускулите си, да напрягат и отпускат отделни части на тялото. Използват се упражнения за равновесие, стойка и за пресата.

Пилатес
В основата му лежи източната ставна гимнастика, чиито базови елементи са движенията по кръг, вълна и осмица. Те помагат да се освободите от натрупаното напрежение, да освободите сухожилията и мускулите, да им придадете еластичност, подвижност и сила. Особено внимание трябва да се отделя на работата на тазобедрените стави, укрепването на коремните и тазовите мускули. Заниманията не изискват голямо физическо усилие, но помагат за поддържане на тонуса и настроението.

Плуване
През второто тримесечие на бременността много жени започват да изпълняват сложни упражнения на земя. Разбира се, няма защо да се отказвате от фитнеса, но със същия успех можете да продължите заниманията си в басейна. Не е тайна, че водата намалява теглото на тялото, благодарение на което отслабва напрежението върху гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат. Какво да изберете – аквааеробика с инструктор или свободно плуване, решавате вие, защото и двете занимания ще са ви от полза

- Заниманията в басейна осигуряват добро физическо натоварване на почти всички мускулни групи и при най-малкото движение ще се налага да преодолявате съпротивлението на водата.

- Да се тренира в басейн е лесно, а специално подбраните упражнения повишават издръжливостта и развиват мускулите, участващи в раждането.

- При потопяването във под водата бъдещата майка се учи да задържа дишането си, което ще й помогне при контракциите.

- Плуването поддържа в тонус дихателната и сърдечно-съдовата система.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременост и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft