Как да определим характера на човек по кафето?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да определим характера на човек по кафето?
10147

Някои обичат чай, а други кафе. Замисляли ли сте защо вашата колежка винаги поръчва капучино, баща ви пие само еспресо, а вашият приятел предпочита лате? Оказва се, че между характера на човека и неговата любима напитка съществува връзка.

Еспресото е силно черно кафе, приготвено от кафе-машина. Можем да го наречем „краля на лабораторията“, защото на базата на еспресото се създават всички останали напитки от кафе.

Еспресото е популярно сред реалистите, консерваторите и крайно праволинейните хора. Тях трудно можете да ги убедите в каквото и да е. Вземайки решение, те се ръководят само от собствените си принципи. Но пък на такива хора може да се доверите и разчитате. Любителите на тази напитка предпочитат елитни автомобили, строг стил, класическа музика.

Лате е коктейл от кафе на слоеве, състоящи се от еспресо, мляко и малко млечна пяна. Наливайки млечна пяна, баристите правят рисунки върху повърхността на напитката.

Латето е предпочитано от хора, харесващите публичността. Те имат приятно чувство за хумор. Най-често те са душата на компанията и се ползват с голям успех сред противоположния пол. Обичат весело да прекарват свободното си време, да танцуват, обичат купоните и ходенето на ресторант.

Капучиното представлява смес от еспресо и разпенено мляко. За приготвянето му в равни съотношения се смесват еспресо и мляко с млечна пяна. Това е втората по популярност напитка от кафе в цял свят.

Капучино харесват романтиците, мечтателите и всички, при които чувствата преобладават над разума. Най-често тези хора имат добро сърце, открита душа, ценят в обкръжаващите честността. Мнозина любители на тази идеално балансирана напитка предпочитат да живеят край морето, да слуша качествена поп-музика. Освен това обичат сладки вкуснотии.

Американото е еспресо , разредено с гореща вода или е приготвено в кафе-машина с филтър.

Любителите на американо са рационалисти и предпочитат да вземат от живота всичко. Те винаги успяват, търсят най-краткия път за достигането на своята цел, като правило са успешни хора. Харесват бохемския начин на живот, изисканата музика и спортните автомобили. Такива личности най-често избират жилище по-далече от центъра защото търпят суетата. Или в краен случай, тих изолиран двор.

Разбира се, рецептите за кафе са значително повече, отколкото тези четири. Ами ако вашия събеседник си поръча нещо друго? Включете логиката и аналогията. Например, рисето, допио, турското кафе могат да бъдат отнесени към групата на еспресото. А кафето по виенски – към капучиното, еспресо-макиато – към лате.

Обобщавайки, можем да кажем, че от пиенето на кафе можем да получим не само удоволствие, но и да направим определени психологически характеристики. Това важи за ръководители на всички нива и особено за тези, които водят преговори. Достатъчно е мениджърите известно време да наблюдават подчинените си за да добият представа за техния характер, а водещите преговори имат ограничено време за психологически наблюдения. Затова не забравяйте деликатно и ненатрапчиво да се заинтересувате какво кафе предпочита въпросната личност. Отговорът ще ви помогне да си направите изводи с минимални грешки.

За да добиете опит в такъв „психоанализ“ можете да потренирате с близки, познати и приятели. След това много бързо ще се ориентирате в характерите на вашите партньори.

А какво кафе харесвате вие? Та нали вашите пристрастия говорят и за вас…

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft