Как да надхитрим времето и да останем млади

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да надхитрим времето и да останем млади
3313

Генетиците твърдят, че човек може да живее до 400 години! Това е на теория. А на практика ние започваме да се смятаме за старци много преди седемдесетте. Някои - с излизането си в пенсия, други - когато децата пораснат и напуснат семейното гнездо. С други думи - когато животът загуби смисъл. А това според учените наистина може да приближи старостта и заедно с нея - смъртта.

"Часовник с кукувичка"

Ние сами определяме продължителността на собствения си живот, сами решаваме как да стареем и умираме. Миналата година например един мой четиридесет и осем годишен познат ми каза: "Знам със сигурност, че няма да доживея до петдесет. В нашата фамилия няма дълголетници. Баща ми почина на четиридесет и девет..." И... от няколко месеца този мой познат вече не е между нас. "След двадесет и девет жената започва стремително да остарява" - повтаряше ми една двадесет и пет годишна приятелка, която впрочем изглеждаше на тридесет. Подобни примери може да се привеждат до безкрайност...

Вслушайте се във вътрешния си глас - и ще разберете каква е вашата истинска възраст. Но ако той ви обяви за престарял старец, не е задължително да се съгласявате - напротив, трябва из основи да промените отношението към себе си и към времето.

Навярно сте срещали и седемдесетгодишни красавци, и техни връстници, от които вече лъха на тамян. Подобна "несправедливост" се обяснява не само с особеностите на физиологията, с начина на живот и околната среда. Главното е състоянието на душата. Представете си, че можете да "изземете" от разрушаващото се тяло самата човешка личност и да я "пресадите" в едно младо и красиво тяло. Уви - дори и в новата обвивка старецът ще си остане старец - много скоро "грохналият" начин на мислене ще разруши младия организъм. За да отложите настъпването на преклонната възраст, трябва да вярвате, че "по-доброто, естествено, е пред мен". Ако искате да надхитрите времето, изпробвайте следните психотехники.

Слънчево зайче

Представете си, че е прекрасен летен ден и вие лежите на горска полянка. По лицето ви скача слънчево зайче. Лъчът се плъзга по челото ви, после по дясната буза, по брадичката, по лявата буза, след това гъделичка корените на косата ви... Усещате приятна топлина, след това леко убождане. Щом това убождане стане по-силно, представете си, че подухва прохладен ветрец. Лекият въздушен поток се движи по лицето ви по часовниковата стрелка. А междувременно пак е изгряло слънцето и лъчите му отново ви целуват. Слънчевото зайче танцува по челото и бузите ви, изчиствайки кожата ви, унищожавайки натрупалата се умора, снемайки напрежението. Ветрецът изглажда бръчките, връща на лицето ви свежестта и младостта му. След няколко сеанса ще забележите резултата.

Автотренинг

Помните ли шегата: "Как се отпускате? - Ами аз не се напрягам!"? В подобна жизнена позиция е коренът на всички беди. Всъщност човек трябва да се напряга, защото само по този начин може да постигне успех. Един тридесетгодишен преуспял в кариерата си мъж може да изглежда по-възрастен от петдесетгодишния си шеф. И не поради това, че прекалено много работи, а защото не умее да почива.

Способността да се отпускаш е най-важното условие за запазване на младостта и здравето. Ако за вас такова състояние е противоестествено, съветваме ви да прибегнете до автотренинг.
Настанете се на удобен стол или на дивана. Освободете се от мислите си на фона на приятна музика или запис на звуци от природата. Почувствайте как по тялото ви потича топлина. А после си кажете: "Аз съм отпуснат...". Махнете ръка, сякаш оттръсквате от себе си последното напрежение, и след няколко минути ще се усетите напълно отпочинали. Правете такива сеанси всекидневно, и скоро ще се научите да се справяте с безсънието, ще подобрите самочувствието си. И не се чудете, когато околните започнат да ви казват, че се подмладявате не с дни, а с часове.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft