Как да премахнем лошите миризми от кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да премахнем лошите миризми от кухнята
138297

Пържените храни са вкусни и предпочитани от много домакини, заради лесният и бърз метод на приготвяне. Освен че крият в себе си много негативи за здравето обаче, за които доста често предпочитаме да забравяме, но те оставят запомняща се и доста неприятна миризма след приготвянето им.

Миризмата от пърженето се просмуква навсякъде. Ако я усетите,че дрехите ви миришат, то преди пране е добре да ги накиснете в разтвор от бял оцет и вода. Същот така можете да пуснете дрехите в пералнята и да сипете чашка лимонов сок, който придава приятен аромат на тъканите.

Ако пържите редовно миризмата може да се просмуче и в мебелите ви. За да я премахнете е добре да ги изкарате навън и разпрострете частите на слънце. Чекмеджетата се вадят и вратичките се отварят, когато има слънце и вятър. Повърхностите може да почистите с  разтвор от вода и белина, за да се премахне миризмата.

Чистене

Изплакват се с чиста вода и се почиства отново с паста от сода и вода. Тя се оставя да подейства отново на открито. Избърсват се с парцал, напоен с лимоново масло. Ако след всички тези интервенции миризмата не е премахната напълно, то нанесете боя или лак, за да я запечатате по повърхностите.

Миризмата от пържено остава най-често върху повърхностите в кухнята, ръцете на готвещия и съдовете. За да се премахне от засегнатите места се натъркват с паста от сода и вода. За да изчезне напълно миризмата, то през процеса на пържене, както и след това, до печката се поставя чаша с оцет. Тя се оставя, докато миризмата напълно изчезне. Вариант е да кипнете и вода с оцет, след което да напръскате около печката и във въздуха.

Миене на Съдове

Кухнята е най-сериозният източник на неприятни миризми в един дом,защото постоянно се готви с различни продукти с куп аромати в нея. Точно там са концентрирани най-острите и силни миризми.Заради това всяка домакиня трябва да знае малки хитринки за премахване на тези миризми.

Първото нещо, което трябва да се прави, е помещението постоянно да се проветрява, преди всичко когато се готви. По този начин въздухът ще циркулира и няма да застоява.

Когато почиствате повърхностите, е добре почистващите препарати и средства да са естествени. Всевъзможните химични ароматизатори и продукти са вредни за здравето, и е добре да бъдат избягвани. Ообикновена гъба, напоена с оцет, върши по-добра работа от препаратите и премахва миризмата от пържено, и дори от цигарен дим.

Мивката също може да е носител на лоша миризма. За почистването на мивката използвайте сода за хляб. Поръсете я и после разтърквайте добре с мокра гъба. По същия начин действа и киселото мляко. Разнася се с гъба,изтърква се и след това се отмива с вода.

За да се премахне миризмата от пърженето в целия дом, може да ароматизирате въздуха, като разпръснете малки купички с вода и сода за хляб в ъглите на стаите. Вътре сложете няколко капки етерично масло пожелание.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft