Как да разбираме по-добре котето вкъщи?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да разбираме по-добре котето вкъщи?
6164

Как да разбереш душата на писаната – символа на настъпващата година според източния календар

Психоаналитикът Зигмунд Фройд разнищва „нашир и надлъж” човешката душа. А как да разбереш душата на своята мяукаща домашна любимка? Вглеждай се внимателно в постъпките на писаната, съветва зоопсихологът Таня ДИМЧЕВА.

Краде бижута
- Котката явно тъгува! Може дори да спи с верижки и обици, защото техния звън и блясъка им тя асоциира с любимата си стопанка. И колкото по-дълго отсъства тя, толкова по-често ще намира свои гердани на най-неочаквани места.

„Маркира” съдове
- Котката си пада по тази отвратителна миризма. А препикаването на съдовете е знак за благодарност към храната. Паничките се намират в дома, тоест на нейна територия. И котката, като грижовен домоуправител, инвентаризира (бележи) всичко – от ъглите и столовете до стопанина си. Всичко „намокрено” тя смята за свое и се чувства в безопасност.

Съска без причина
- Само ти се струва, че го прави безпричинно. Всъщност поведението на писаната говори за това, че тя вижда някакво същество – пришълец от паралелен свят или привидение. За разлика от човека в основата на мустаците си котката има много нервни окончания. С тяхна помощ животното усеща силната енергия и предупреждава стопаните си за опасност.

„00” в съпружеското ви легло
- Важно е да се знае кого котката смята за стопанин на дома . Ако за нея това е жената, а екскрементите й са оставени в мъжката половина на леглото, котакът явно не одобрява връзката ти с този господин. Ако е обратното, тя призовава съпруга да не си губи времето с „тази недостойна за него дама”.

Котката иска котарак
- Търкаля се, извива се, мяучи... Така неприлично се държат само отделни екземпляри (сред котките също има проститутки). За обикновената здрава писана това е прекалено интимен проблем, за да го прави публично достояние. Ако любимката ти демонстрира възбуда, това е само показател, че тя очаква промени (котките съвсем не са консерватори). Не би било зле да я вземеш със себе си по време на пътуване.

Важничи на висок шкаф
- Не, тя не се крие и не цели да привлече вниманието. Котакът в прекия смисъл на думата се смята за нещо над теб! За него ти не си нищо повече от пълен с храна хладилник.

Пада от прозореца
- Не е паднала, а е свършила със себе си! Писаните не бъркат, не правят погрешни движения. Ако животното се е качило на прозореца и се опитва да скочи, явно е замислило да сложи край на живота си. То не би предупредило стопанина си с пронизително мяучене и не би оставило предсмъртно писмо.

Поти се
- Забелязала си влажни следи по пода? Котките се изпотяват, техните потни жлези се намират на възглавничките на лапите им. Мокри следи обаче се появяват тогава, когато котката решава непосилна задача. Например как да ви помоли да я заведете на среща с котарак. Или да ви накара да й купите пушен колбас. Отделяйки повече секрет и оставяйки следи, котката ви сигнализира: „Имам проблеми!”

Не се отлепва от стопанина си
- Тя ви следва неотклонно и се гали в краката ти. Това не е от голяма любов. Писаната те контролира, опитвайки се буквално да те дебне на всяка крачка. Бои се, че може да направиш нещо не както трябва.

Напада
- Това не е агресия, както се смяташе доскоро. Хапейки и драскайки стопанина си, котката благодарение на собствената си интуиция го гони от своята територия. Навярно скоро ще се случи нещо – например съседите ще наводнят жилището.

„Заговорничи” с приятелка
- Те никога не мяучат помежду си. Този звук е за хората. Ако го чуеш, бъди нащрек - котките замислят нещо недобро.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Домашни любимци
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft