Как да отслабнем с движение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Как да отслабнем с движение
14638

Колкото по-активни сме в ежедневието си, толкова по-бързо ще отслабнем. Принцип, който повечето хора непрекъснато пренебрегват, защото не му отдават нужното значение. Фитнес и диета са обичайните заподозрени стане ли въпрос за ефективно отслабване.

Пеша или с колело до работа, качване на стълби, разходка с кучето, чистене вкъщи – все занимания, с които може да изгорите много калории, без да се налага да посещавате фитнес залата. При това ще задоволите и чувството си за лично удовлетворение, правейки полезни неща, за разлика от егоцентричното и целенасочено моделиране на тялото.
Не ме разбирайте погрешно. Чудесно е да полагаш грижи за тялото си, дори е инвестиция в здравето и душевната хармония. Но често практикуваната стратегия – "ще се движа възможно най-малко, после ще наваксам във фитнеса" е абсолютно неправилна. Резултатите обикновено са в категорията "спортен целулит" – мускули, обвити с мастна тъкан.
Много фитнес маниаци не слизат от колите в ежедневието си, хапват обилно и се стремят повечко да седят или лежат, но влязат ли в тренировъчната зала са мега упорити, с убеждението, че наваксват за дни напред. Всъщност не е така. Въпреки че демонстрират видима редовност по отношение на физическата активност, този подход също е вид непостоянство. Защото какъв е смисълът от моделиране на тяло, което не е пълноценно използвано всеки ден?

Фитнесът като мода
Винаги ме е забавлявало да наблюдавам "напомпани" фитнес маниаци, които дишат тежко и лениво, а по презумпция минават за спортни натури. Мускулите им са само за показност, а често не могат да вдигнат кофа с вода или няколко пазарски чанти. Тяло за гледане, не за експлоатация. Разбира се, няма лошо. Въпросът е какъв искаш да бъдеш – здрав и издръжлив или атрактивен и безполезен!
Избирам първото. Затова ходя пеша на работа – по около час на отиване и на връщане, не ползвам асансьор, а качвам всички възможни стълби и като цяло - между лесното и трудно придвижване от точка А до точка Б, винаги избирам трудното. Така с тялото ми сме си взаимно полезни – аз го тренирам ежедневно, то ми служи вярно.
Движението е здраве
Стотици проучвания в различни точки по света доказват всеизвестния факт, че обездвижването и заседналият начин на живот водят до затлъстяване и увеличават риска от редица заболявания. Въпреки това хората се пускат по течението и дори да осъзнават реалната заплаха за здравето си, нямат сили, воля или желание да напуснат порочния кръг. А не е чак толкова трудно. Започва се с няколко стъпки (буквално), докато активното движение се превърне в начин на живот.

Сега да не си помислите, че заставам срещу фитнеса. Напротив. Над 10-годишният ми опит с различни фитнес режими ми дава основание да гледам обективно на нещата и да се поставя в позицията, както на активно трениращите, така и на съвсем мързеливите. Истината отново е някъде в златната среда. А когато фитнесът е част от активния начин на живот, тогава постигате най-доброто с тялото си. Красив релеф отвън и засилен метаболизъм отвътре.
* Полезно в ежедневното движение.
* Асансьорът не е приятел на тялото ви. Стълбището е!

* Когато качвате стълби, правете го с цялото стъпало, а не на пръсти, за да натоварвате повече мускулни групи, не само прасците.

* Ако имате куче, изпозвайте всяка възможност за дълга разходка. Неговата енергия е заразителна, използвайте я по предназначение.

* Не прекалявайте с използването на автомобила си в градска среда. Има тротоари, алеи, паркове... Те са вашите ежедневни спортни писти.
Превърнете ежедневните дейности като миене на чинии, носене на пазарски торби, чистене, извеждане на кучето, простиране, качване на стълби, ходене пеша и т.н. в своеобразни фитнес занимания. Изпълнявайте ги с желание и съвсем скоро ще забележите, че дават резултати. Всичко е въпрос на нагласа!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft