Как да лекуваме бъбреците с билки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да лекуваме бъбреците с билки
15508

Бъбреците са един от честите поводи, заради които посещаваме доктора или в по-лоши случаи, служителите от ЦСМП (Център за спешна медицинска помощ), идват в дома ни. Все повече млади хора се оплакват от проблеми с бъбреците.

Тенденцията клони по-скоро към нежния пол, който извънредно често има оплаквания от отделителната си система и в частност от бъбреците си.

Сред всички оплакващи се идва до въпроса „Как да се справим с този проблем, без антибиотично лечение, което съсипва черния ни дроб?" и разбира се този въпрос има своя отговор.

Посетете природната аптека! Да, там има всичко необходимо, което да помогне на бъбреците ни и в същото време да подържа другите органи в тялото ни. Искам да споделя своя собствен опит с билките - специалисти в областта на бъбреците.

Дрянът е изключително полезен в борбата с камъни и песъчинките в бъбреците . Неговият корен е в центъра на лечебните му качества относно бъбреците, но трябва да отбележа, че плодовете му също са силен лек за температура, инфекции от различен характер, кръвотечения и др.

Как да приготвим Дряна? Взимаме малка част от корена, около 4-5 см. и ги заливаме с 1 литър вода, варим отварата, около 5-10 мин. Готовият чай се пие сутрин и вечер.

Още едно „лекарство", което бих препоръчала е една от най-обичаните ядки - Лешник . Лешникът е изключително полезен за бъбреците, освен това повечето хора много харесват вкуса му. Отварата се приготвя много лесно и вкусът и е по-приятен от този на отварата от Дрян.

Важно, когато използваме лешници е да знаем, че не само ядката, но и черупката има значителни лечебни свойства. Именно заради този факт, за приготовлението на чая от лешници се използват, начуканите ядки ЗАЕДНО с черупките им.

Когато говорим за бъбреци, трябва да отбележим, че пречистващо действие за тях има Динята. Всички фенове на този плод знаем, че след приема й имаме доста чести позиви за уриниране. Това е добре от гледна точка на прочистването на бъбреците, но не бива да забравяме, че този плод е наситен на захари, с които трябва да се внимава.

Друга стопираща бъбречните инфекции билка , почитана от феновете на бирата е Хмелът . Той е характерен с горчивината си, но именно горчивите вещества действат антибактериално.

Ред дойде и на едни от най-споменаваните билки, те са и същинските изцелители на бъбреците: Мечо грозде , Червена боровинка и не на последно място Коса от царевица, която за жалост е крайно непозната сред страдащите от бъбречни проблеми, но нейната отвара се ползва с голямо уважение от тези които са я пробвали, във връзка с бъбречните си болежки. Мечото грозде е признато за най-ефективната билка срещу хроничен цистит и хроничен пиелонефрит, което й отрежда една от върховите позиции в класацията за най-лечебна за бъбреците билка.

За пореден път показахме колко голямо значение има природата и колко силна е симбиозата между нея и тялото ни. Няма система в човешкото тяло, за която тя да не е приготвила поне стръкче способно да излекува или облекчи болежките в нея. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft