Как да накараме детето да ни слуша

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Как да накараме детето да ни слуша
37412

Децата умишлено ви игнорират , защото това им дава чувство за сила и контрол. Това ги кара да се чувстват големи, и преструвайки се, че не ви чуват, те сякаш показват колко са силни.

Специалистите препоръчват да откриете какво е важно за вас като родител и какво е важно за детето ви.

Когато детето не ви говори – или е обезсърчено от вас и не ви отговаря – целта е да се запитате, колкото и трудно да изглежда: “От какво се нуждае детето ми в момента, което аз мога да направя?”. Това, което трябва да направите, е да им поставите по-ясно границите, очакванията и последствията от действията им в някой по-спокоен момент, за да могат ясно да разберат какво рискуват. Това, от което нямат нужда, са лекции и конфронтации, защото това прави ситуацията по-ултимативна и само подклажда огъня. Единственото, което може би има нужда да направите в момента, е да ги оставите на спокойствие.

Запомнете, избягвайте борбата на сила и се уверете, че ще спечелите споровете, които изберете да водите. И избирайте само тези, които ще бъдат важни за развитието на детето или семейството ви, или тези, които имат нещо общо с безопасността, здравето и благополучието. Нормално е за вас да сте разочаровани, когато виждате, че детето ви отказва да поздрави вас или други хора или ви игнорира, когато го питате как е минал денят му. Но това не е момента да се карате.

Това, което не искаме да правим, е да дадем на детето сила и да правим от мухата слон. Това е изгубена кауза, защото детето ви е в процес на развитие и проверява границите. Също така е важно да разберете, че, докато децата порастват, една част от задачите им в живота е да правят все повече и повече избори и да вземат решенията сами.

Затова често ще виждате тийнейджъри или деца в почти тийнейджърска възраст да демонстрират неудоволствие по много забележими начини и да стават все по-бунтарски настроени. И по-голямата част от това поведение, въпреки, че може да изглежда обезпокоително, е обикновено безобидно. С това се има предвид  , че никой не бива наранен – най-често само социалните правила и любезното общуване биват нарушавани.

Като родител, трябва да избирате своите битки с децата си. Има някои области, в които трябва да сте категорични и твърди. Когато детето ви игнорира гостите в дома ви или отказва да спазва приемливите изискания, е време да заемете своята авторитетна позиция и да му напомните какви са правилата в това семейство.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft