Как се отглежда Дърво на живота

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как се отглежда Дърво на живота
1438009

Дървото на живота е един от особено привлекателните вечнозелени представители на домашната флора. Но освен да краси дома, дървото на живота има друга, по-специфична функция – да закриля семейството от нещастия.
Дървото на живота е познато още под имената Дебела Мара, Красула овата, Дървото на парите, Дървото на късмета и Дървото на приятелството. Истината обаче е, че не всички тези наименования се отнасят до един и същи вид. Заради сходството в латинските имена и външния вид, често пъти не особено големите почитатели на стайната растителност погрешно смятат, че отглеждат в дома си Дървото на живота. Ето обаче кои са особеностите на истинското Дърво на живота.
Дървото на живота е многогодишно растение с дебели клони и с гладки, овални, месести, ярко зелени листенца. Разположени в срещуположни двойки, някои от тях придобиват леко червеникав оттенък под въздействието на ярка слънчева светлина. Затова не е препоръчително да бъде поставяно под директните лъчи, а на лека сянка. Когато е отглеждано правилно, дървото на живота ражда красиви бели и розови цветове и достига височина около 2,80 м.

Като цяло дървото на живота не е капризно растение. По-чувствително е към температурата – не трябва да се отглежда в помещения, където тя спада под 10 градуса Целзий, а най-добре вирее между 13 и 25 градуса Целзий.

Изисква ниска влажност на въздуха и не търпи рязка смяна на местоположението (от по-мрачно на директна дневна светлина). Важно е да се знае, че дървото на живота има активен и пасивен цикъл на развитие и подхранването и поливането му трябва да бъдат съобразени с този цикъл. През зимата трябва да стои в затворено помещение, а след май месец – на открито.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft